Završena prva faza istrage nesreće u Mostaru

Postupajući u skladu sa odredbama Zakona o zrakoplovstvu Bosne i Hercegovine (˝Službeni glasnik BiH˝, broj 39/09), odmah nakon saznanja o nesreći, Ministarstvo prometa i veza Bosne i Hercegovine je formiralo Povjerenstvo za provedbu istrage zrakoplovne nesreće.

Zadatak Povjerenstva je provedba svih radnji i aktivnosti u skladu s Pravilnikom o istraživanju nesreća i ozbiljnih incidenata, Aneksom 13 Konvencije o međunarodnom civilnom zrakoplovstvu i Dokumentom ICAO broj 9756, u cilju utvrđivanja uzroka nesreće i konačnog cilja sprečavanja nesreća ili incidenata, a ne određivanje bilo čije krivnje ili odgovornosti.

Povjerenstvo je okončalo prvu fazu istrage, koja podrazumijeva provedbu očevida na mjestu nesreće i prikupljanje dokaza, izjava i dokumenata. Međutim, prikupljene informacije u ovoj fazi istrage ne mogu biti objavljene javnosti, a Povjerenstvo nastavlja rad na analizi prikupljenih dokaza, raspoloživih dokumenata i svih činjenica iz kojih će se moći izvesti zaključak o okolnostima koje su uzrok nesreće, prenosi Večernji list BiH.

Nakon utvrđivanja preliminarnih rezultata istrage, Ministarstvo će javnosti učiniti dostupnim činjenice utvrđene istragom, poručili su.

“Ministarstvo drži potrebnim istaknuti da su jedine služene binformacije o ovoj nesreći informacije koje je javnosti dostavilo ili predstavilo Ministarstvo, te se u cijelosti ograđuje od neargumentiranih izjava i komentara pojedinaca ili tijela vezanih za ovu nesreću”, navodi se u priopćenju za javnost.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.