Završena istraga o padu zrakoplova kod Mostara

Završena je istraga o zrakoplovnoj nesreći kod Mostara u kojoj je smrtno stradalo pet osoba. Istražni tim kojeg je okupilo Ministarstvo prometa i veza BiH napravilo je izvjeće o detaljima i uzrocima ovog tragičnog događaja koji će, kako saznaje Klix.ba, dokazati kako su “neke spekulacije o nesreći potpuno promašene”.

Tajnik Ministarstva prometa i veza BiH Igor Pejić rekao je za Klix kako će izvješće na 67 strana biti predstavljeno javnosti nakon što predstavnici Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA), Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) te Zračne luke Mostar dadnu svoj komentar na istragu.

“Vjerujem da će nam institucije dostaviti njihove komentare danas ili sutra. Istraga je završena i svi su dobili izvješće u originalu kako i nalaže Konvencija o međunarodnom civilnom zrakoplovstvu. Čekalo se malo duže na završetak istrage zbog nalaza obdukcije.

Specijalist sudske medicine doktor Željko Karan uradio je ozbiljan nalaz na više od stotinu stranic”, kazao nam je Pejić. Na pitanje je li istraga potvrdila informacije o nesreći koje su se ranije kretale po medijima, Pejić nam odgovara: “Mogu vam samo reći da su neke spekulacije o nesreći potpuno promašene”.

Podsjećamo, pojedini mediji prenijeli su informaciju kako zrakoplov u kojem je poginulo pet osoba nije imao tehničkih problema te kako je pilot Ivan Karačić u letu doživio srčani udar.

Podsjetimo, u padu malog zrakoplova kod Mostara stradali su pilot, troje djece i još jedna mlađa osoba. Školski zrakoplov srušio se u južnom dijelu grada kod Aluminija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.