Završen dvodnevni Film Festival u Posušju

U suradnji Općine Posušje i Al Jazeera Balkans Dokumentarni Film Festival, 12. i 13. veljače u posuškoj kinodvorani prikazana su tri dokumentarna filma iz natjecateljskog programa AJB DOC Film Festivala 2023. godine.

Općina Posušje – ured načelnika u suradnji sa ravnateljima, nastavnicima i profesorima područnih osnovnih škola, Osnovne škole Ante Bruno Bušić u Rakitnu, Gimnazijom fra Grge Martića i Srednjom strukovnom školom organizirala je posebne projekcije filmova za mlade sa područja općine Posušje.

Tako su učenici osmih i devetih razreda područnih škola Vranić, Broćanac, Gradac, Vir, Zagorje, kao i Osnovna škola Ante Bruno Bušić, 12. veljače gledali dva dokumentarna filma (smartphone produkcija mladih autora) Selo je moje – o obitelji, radu, tradiciji i ljudskim odnosima te Kockar nikad ne gubi – o poražavajućem utjecaju kockanja, gubitku i ovisnosti.

13. veljače učenici srednjih škola, Gimnazije fra Grge Martića i Srednje Strukovne škole zajedno s pripadnicima udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata gledali su dugometražni dokumentarni film Istražitelj – o razaranju Vukovara, zločinu na Ovčari, uhićenju ratnog gradonačelnika Vukovara i suđenju u haškom tribunalu, zločinima nad civilnim stanovništvom sjeverozapadne Bosne.

Tijekom dvodnevnog dokumentarnog programa AJB DOC-a u Posušju su boravili direktori Al Jazeere Balkans i AJB DOC Film Festivala, gdin. Edhem Fočo, gdin. Sead Kreševljaković i gdin. Vedad Sejfić koji su na službenom sastanku s načelnikom Begićem razgovarali o mogućnostima i oblicima medijske suradnje, posebno na polju kulture i sporta općine Posušje.

Ured načelnika Općine Posušje zahvaljuje svima na suradnji, organizaciji i realizaciji ovog dvodnevnog kulturnog i medijskog događaja, posebno, svim ravnateljima, nastavnicima i učenicima.

Treba još reći kako se za dobru i ukusnu atmosferu festivala i ovaj put se pobrinuo Meggle BiH – partner AJB DOC Film Festivala Posušje, priopćeno je iz općine Posušje.

Dvodnevni dokumentarni film festival u Posušju

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.