Dvodnevni dokumentarni film festival u Posušju

Općina Posušje u suradnji s Al Jazeerom Balkans i Al Jazeera Balkans dokumentarni film festival organizira dvodnevni dokumentarni film festival u Posušju.

Dvodnevni AJB dokumentarni film festival dogovoren je u studenom 2023. godine, objavila je općina Posušje.

Načelnik Begić dogovorio je suradnju u središtu Al Jazeere Balkans, te se sastao s generalnim direktorom Al Jazeere Balkans Tarikom Đođićem, direktorom AJB DOC-a i Al Jazeere Network Edhemom Fočom, filmskim producentom, redateljem i članom žirija AJB DOC-a Seadom Kreševljakovićem i direktorom marketing Al Jazeere Balkans Vedadom Sejfićem.

Dokumentarni film festival je kulturno-edukativnog karaktera, te je prilika, posebno za mlade, da nakon projekcije filmova razgovaraju sa vodećim imenima filmskog i medijskog svijeta.

I u ovom projektu sudjeluje društveno-odgovorna kompanija Meggle BiH koji će osigurati domaće proizvode za sve posjetitelje festivala.

Tijekom dva dana bit će prikazana tri dokumentarna filma:

  • Selo je moje (25 min) “Zvirnjača u općini Kupres nekada puno života. Danas prazno. Marijan Jonjić sa obitelji i stadom od 450 ovaca osigurava egzistenciju u selu.”
    Film Jasmina Brutusa (Bosna i Hercegovina)
  • Kockar nikad ne gubi (25 min) “Je li lako odoljeti tako lijepim slikama koje simuliraju stvarnost vječne igre bez dosade? Četiri muškarca različite dobi, karaktera i načina života priznaju što njih privlači.”
    Film Marije Stanojević (Srbija)
  •  Istražitelj (50 min) “Vladimir Dzuro jedini je češki istražitelj koji je radio za Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju. Njegova dva najveća predmeta bila su masakr na Ovčari, povezan s tadašnjim gradonačelnikom Vukovara Slavkom Dokmanovićem, i etničko čišćenje u sjeverozapadnoj Bosni.”
    Film Viktora Portela (Češka)

Ulaz na festival je besplatan.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena / Arhiva)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.