Zavidovići: Vatra progutala tvornicu Krivaja

Tragedija je pogodila Zavidoviće. Pogon za proizvodnju montažnih kućica ”Krivaja” u kojem rade mnogi žitelji tog gradića izgorio je u noći s petka na subotu.

Požar je izbio pola sata iza ponoći, a u samo 20 minuta izgorio je objekt dužine 150 metara, u kojem se nalazila oprema vrijedna više milijuna maraka. Objekt koji je značio život uposlenicima.

Kako doznaje N1, dežurni radnik je 15 minuta iza ponoći obišao tvornicu i prijavio da je sve uredu, međutim samo 15-ak minuta kasnije pozvani su vatrogasci, koji su zbog požara u pomoć pozvali kolege iz obližnjih gradova i mjesta.

Vatrogasci iz Zavidovića, Žepča, Maglaja i Zenice borili su se cijelu noć s vatrenom stihijom. Uz veliki napor požar su uspjeli lokalizirati nešto iza jedan sat iza ponoći, međutim vatrena stihija im je do jutra nastavila zadavati probleme, a požar i dalje tinja.

Radnici Krivaje su se okupili tijekom noći u krugu tvornice, ali, nažalost, nisu mogli pomoći. S tugom i suzama u očima gledali su kako vatra guta njihova radna mjesta.

“Angažirali smo sve snage koje imamo, sredstva i ljudstvo te krenuli da zaštitimo sve što se može zaštititi, prije svega skladište zapaljivih tečnosti jer to da je zahvaćeno bila bi katastrofa. Plamen je ogroman i tražili pomoć susjednih općina. Ljudi su nam izašli u susret i uz pomoć tih snaga uspjeli da držimo pod kontrolom požar. Tvornica montažnih kuća izgorjela, kompletna. Unutra je bilo finalnih proizvoda, puno drveta i raznog materijala”, kazao je za N1 Remzo Šogor pomoćnik načelnika Općine Zavidovići pri službi Civilne zaštite Općine Zavidovići.

U pomoć su pritekli i radnici Krivaje, ali su bili nemoćni.

“Teško, preteško je ovo gledati. Izgubili smo sve”, kazali su za N1 radnici Krivaje dok su s ogromnom tugom promatrali kako cijeli objekt nestaje. Za N1 su istaknuli kako su na tim radnim mjestima zarađivali kruh za svoju obitelj i bili sretni jer su imali posao i redovna primanja.

S radnicima je bio i direktor firme “Krivaja” Ismet Mujanović, ali nije želio davati izjave.

Očevid će biti obavljen nakon što požar bude u potpunosti ugašen, a o uzrocima još uvijek nitko ne želi govoriti. Srećom, ljudskih žrtava nije bilo, ali je nekoliko vatrogasaca imalo problema s disanjem.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: