Vrhovni sud oslobodio osumnjičene u slučaju filmske pljačke u Širokom Brijegu

Vrhovni sud Federacije BiH oslobodio je četvoricu osumnjičenih u slučaju filmske pljačke novca u selu Dužice kod Širokog Brijega.

Nakon što je Županijsko tužiteljstvo Široki Brijeg uložilo žalbu na oslobađajuću presudu u predmetu protiv optuženih Tomislava Matijevića, Fabijana Bakovića, Miljenka Brekala i Mate Karamatića, a u slučaju milijunske pljačke pošiljke novca koja se dogodila 5. listopada 2010. godine, došla je i nova presuda Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine kojom se završava ovaj postupak, a gore navedeni optuženici u potpunosti su oslobođeni krivnje, doznaje Jabuka.tv

Naime, prvostupanjskom presudom Županijskog suda u Širokom Brijegu optuženi su oslobođeni krivnje da su počinili kazneno djelo pomaganja u izvršenju kaznenog djela razbojstva te kaznenog djela nesavjesnog rada u službi.

Sud je oslobodio Tomislava Matijevića – voditelja središnjeg trezora UniCredit Bank u Mostaru, Fabijana Bakovića – voditelja poslovnice UniCredit Bank u Livnu, Miljenka Brekala – blagajnika u središnjem trezoru UniCredit Bank u Mostaru te Matu Karamatića – vođe tima za prijevoz vrijednosnih pošiljki tvrtke Sector Security. U optužnici se navodilo da su njih četvorica uklonili prepreke za počinjenje kaznenog djela, svjesni da nad osobama zaduženima za zaštitu prijevoza vrijednosnih pošiljki može biti počinjeno kazneno djelo razbojstva, na što su pristali pa je isto razbojstvo i izvršeno na regionalnoj cesti Privalj – Grude, navodi se u presudi Vrhovnog suda FBiH koju posjeduje portal Jabuka.tv

Nekoliko, još i dalje nepoznatih osoba, naoružanih automatskim puškama presreli su blindirano vozilo na cesti te pod prijetnjom raketnim bacačem razoružali zaštitare i otuđili novac. Nakon ‘akcije’, pljačkaši su zapalili na licu mjesta oba automobila koja su koristili u izvršenju pljačke te se u nepoznatom smjeru udaljili trećim automobilom koje su naknadno zapalili u širokobriješkom selu Rasno.

I dalje se ne zna tko su i gdje su pobjegli pljačkaši s platnenim vrećama u kojima se nalazilo 3.605.000 eura i 150.000 konvertibilnih maraka.

Nakon što je Županijski sud u Širokom Brijegu donio oslobađajuću presudu, županijski tužitelj Borislav Čuljak uložio je žalbu zbog povreda odredaba kaznenog postupka te pogrešnog i nepotpunog utvrđenog činjeničnog prava i povrede Kaznenog zakona. Tijekom postupka tužitelj je isticao da su optuženi počinili kazneno djelo na način opisan u optužnici.

Međutim, Vrhovni sud Federacije BiH, u sastavu Ljiljane Filipović kao predsjednice vijeća, Ismete Mujanović i Malika Hadžiomeragića kao članova vijeća, odbacuje žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu te zbog nedostatka dokaza potvrđuje oslobađajuću Županijskog suda u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • Hahaha. Gdje živimo. Laganini se pare maznule. Ko je jamio, jamio. Malo sudu, malo meni , malo tebi. A glume gospodu Uzaricku. Fuj!!!

  • Zato ce odlezat ovi decki iz rakitna sto su pijani dosli u muslimansko selo…na takvima se provodi zakon i drzava pokazuje zube…Jebem ti drzavu s kojom upravlja mafija

  • Ovoga su postavili za tužioca da sve naopako radi 17 ih bilo optuženo za organiziranu krađu boksita i Boro preuzeo slučaj pa ih oslobodili nije dobro optužnicu sastavio a imao je dokaze da se ukralo preko MILION TONA BOKSITA,a dovezao se ovih sto ništa ne veže sa najvećom krađom gotovine na područiju bivše juge.

  • Ne priznajem kao građanin ove institucije a vode ih :invalidi oboljeli od PTSPIA -KOSOVCI-DJECA OD UDBAŠA-NOSIOCI ŠTAFETA-I OMLADINCI SA SUTJETSKE-e moj narode sve znate kako čitam komentare i onda se organizirajte i napravite udrugu “Odgovorite Narodu” a ne narod maltertirati sve poznato partija vlada partija sudi a bogami treba probudi stranku HOP-a i stati na rep komunističkoj kopiladi.

  • Za Anonimno….opet ti nediljom u crkvu pa ostale dane jedi govna…katoliče na vratine baterije i govno tračerskog sto se Boga ne bojiš i stavljaš se iznad zakona i Boga…

  • Nek su oslobođeni svakako nisi ni krivi, znaju se krivci , ali njih niko ne smije dirati to je direktor banke, direktor SIPA-e i direktor zaštitarske tvrtke … oni su sve to dogovorili… i inscenirali pljačku…

  • Slažem se s Blato.Sve rečeno i pogođeno u sridu.Esad što nekome ne odgovara to je njegov problem i nek se sekira.Ako se sekira?Bubnut takve novce ne ide bez te tri osobe,ostalo su fićfirići i potrčkala.TOČKA.

Komentiraj: