Zavičajna zajednica Široki Brijeg u Zagrebu organizira Dane sjećanja na pobijene franjevce i puk

Zavičajna zajednica Široki Brijeg u Zagrebu zajedno s Franjevačkim samostanom Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu, organizira trodnevnicu sjećanja na pobijene franjevce i puk Širokog Brijega povodom 76. obljetnice ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću od 4. do 7. veljače ove godine.

Trodnevnica sjećanja organizira se u suradnji s fra Svetozarom Kraljevićem, gvardijanom franjevačkog samostana u Dubravi.

Prvu večer trodnevnice (četvrtak, 4. veljače) održat će se sveta misa u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije na adresi Avenija Gojka Šuška 2 u Zagrebu s početkom u 18 sati.

Sveta misa bit će održana i u petak, 5. veljače (druga večer trodnevnice), te u subotu 6. veljače (treću večer trodnevnice) u isto vrijeme, a isto tako i na sam Dan sjećanja pada Širokog Brijega 7. veljače.

Svi vjernici se mole da se pridržavaju uputa i mjera Stožera CZ, te nose zaštitne maske. Dio vjernika će moći u crkvu, svi ostali će u dvorište crkve i samostana.

Program Dana sjećanja na pobijene hercegovačke franjevce i puk Širokog Brijega

Iz Zavičajne zajednice Široki Brijeg napominju kako zbog epidemioloških mjera ove godine nisu u mogućnosti organizirati program uz misu.

“Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca” od četvrtka u Širokom Brijegu

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.