Zatvorske kazne za dvojicu Širokobrijažana: Napravili laboratorij i uzgajali marihuanu

Županijski sud u Širokom Brijegu zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u petak je izrekao zatvorske kazne B. Č. (38) i Z. B (57), potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Tužiteljstva ŽZH.

B. Č. je dobio 1 godinu i 6 mjeseci, a Z. B 3 godine zatvora. Optuženima je uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru, oduzeti su im predmeti za uzgoj i proizvodnju droge, kao i sam droga, te ih je sud obvezao na plaćanje troškova postupka, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu dalo je odobrenje FUP-u Sarajevo da od suda zatraži odobrenje za pretres obiteljske kuće Z. B.

Pretresom su pronađeni predmeti za elektro-instalaciju i ventilaciju, sito, 294 stabljike i određenu količinu suhe biljne materije, za koje je utvrđeno da predstavljaju opojnu drogu.

Slijedom navedenog, tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv optuženika stavljajući im na teret da su se dogovorili da uzgoje indijsku konoplju i od nje dobiju drogu marihuanu. U mjestu Donji Gradac, Provo, grad Široki Brijeg, na katu stambeno-poslovnog objekta u vlasništvu Z. B. napravili su laboratorij za uzgoj indijske konoplje. Kako bi prikrili ilegalni laboratorij za proizvodnju droge, tijekom noćnih sati, uz pomoć magneta, na električnom brojilu, blokirali su očitovanje potrošnje električne energije. Sjemenke indijske konoplje su nabavljali od njima poznatih osoba, iz kojih su uzgojene 294 stabljike visina do 15 cm do 180 cmzaključio je Aničić za portal Jabuka.tv.

S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, nakon što tužiteljstvo zaprimi pismeno izrađenu presudu odlučit će o ulaganju žalbe na odluku od kaznenopravnoj sankciji.

(www.jabuka.tv)


26 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.