Zatvoren treći Sajam informacijskih tehnologija

Drugi dan ovogodišnjeg Sajma Informacijskih Tehnologija prošao je prilično dinamično, gdje su posjetitelji, uz izlagače, mogli poslušati veći broj predavanja nego prvi dan.

Dan je počeo u 11 sati s predavanjem gospođe Nade Hadžimehić ispred Asocijacije informatičara BiH, koja je održala predavanje o informatičkoj pismenosti državljana BiH, te tako opskrbila goste s dosta iznenađujućih i zanimljivih činjenica o stanju u našoj državi. Nakon toga, uslijedilo je predavanje na temu Open source zaštita informacijskih sustava Marina Bjeliša i Adriana Golla, koji su ispred tvrtke Nimium samo radi SIT-a doputovali iz Zagreba. Predavanje je proteklo uz mnogobrojna pitanja naših posjetitelja, koja su se nastavila i nakon predavanja. Gordan Zovko iz tvrtke Connect iz Mostara uputio nas je u sve prednosti oglašavanja na Internetu pomoću Google-a, Facebook-a i E-maila, te povukao paralelu između online i offline oglašavanja, dok je Ivan Skoko iz ScreenFire-a iz Mostara govorio o direktnom marketingu s dopuštenjem.

Nažalost, iz zdravstvenih razloga predavača Ismira Musića, tvrtka MarkIn nije održala svoje predavanje, te se zbog toga ispričavamo svim posjetiteljima. Kolege s Kupreškog radija, Ivan Gašpar i Tomislav Perković, predstavili su jako korisno i jednostavno softversko rješenje za radijske postaje pod imenom Radio Workstation, koje bi uvelike pomoglo i olakšalo posao svim radijskim postajama. Zadnje predavanje na ovogodišnjem sajmu održala je Roberta Kapsalis (iAMDA), a govorila je o mehanizmu s otoka Antikythera, za koje se smatra da je najstarije računalo na svijetu, te je na kraju poručila da „potražimo inspiraciju u prošlosti kako bismo mogli napredovati u budućnosti“.

Sajam je svečano zatvoren kratkim govorom organizatora Domagoja Ledića, koji je zahvalio svim posjetiteljima, predavačima, izlagačima, a posebno vrijednim volonterima, s željom da se vidimo i sljedeće godine na četvrtom SIT-u. Galeriju sa fotografijama uskoro ćete moći vidjeti na sit.ba.

Vaš SIT | www.sit.ba

 

ž

(www.jabuka.tv | Foto: Jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.