Miss dijaspore za Miss Hrvatske bira se 6. svibnja u Posušju

Na dosadašnjim izborima za Miss Hrvatske nastupio je velik broj Hrvatica koje žive izvan Republike Hrvatske. Mnoge od njih imale su značajnog uspjeha, a Anica Martinović, Duvanjka koja je živjela u Njemačkoj, 1995. godine bila je Miss Hrvatske i prva pratilja Miss svijeta, prenosi Vecernji.list.

Od 1995. do 2000. godine bili su održavani brojni izbori za najljepšu Hrvaticu BiH i dijaspore, koje su predstavljale hrvatske državljanke izvan RH, a nakon toga sve rjeđe. Sjećamo se kako je Patricia Špehar, prva pratilja izbora za najljepšu Hrvaticu izvan RH 1996. godine, održanom u Širokom Brijegu, te iste godine postala Miss Universe Francuske!

No, ponovno će se održati izbor za Miss dijaspore za Miss Hrvatske. U Elephant baru u Posušju 6. svibnja bit će izabrana djevojka koja će predstavljati hrvatske državljanke izvan RH na izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta 2012.

Za izbor najljepše Hrvatice izvan RH vlada veliko zanimanje u Hercegovini. Kako su za Večernji list rekli iz zagrebačke Estrade, organizatora Miss dijaspore za Miss RH, na ovaj izbor ljepote prijavilo se 16 djevojaka, uglavnom iz Hercegovine.

U zabavnom dijelu programa ovog izbora ljepote nastupit će Neda Parmać, sad već bivša članica Femminema, sve popularniji Igor Cukrov i članovi plesnog kluba Široki. Voditeljica programa bit će Kristina Anić, bivša Miss Hercegovine.

Djevojka koja osvoji naslov Miss dijaspore za Miss Hrvatske 2012. predstavljat će djevojke koje dolaze iz raznih krajeva BiH, ali i hrvatske državljanke u čitavom svijetu. Nakon izbora morat će se brzo početi s pripremama jer će izbor za Miss Hrvatske biti održan u lipnju.

Book private accommodation in apartments in Croatia. We recommend: Peninsula Peljesac, Peljesac apartments, Island Mljet, Mljet apartments, Island Korcula, Korcula apartments, Elaphiti Islands, Islands Elaphiti apartments

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • kako ce hrvati iz BiH biti hrvatska dijaspora? Vise ima BH dijapore u Hrvatskoj neg li obrnuto… Zivimo ovdje valjda vise od 1000 godina, zovu nas hrvati i mi po svojoj krnjoj logici zakljucimo da smo dijaspora drzave koja se zove hrvatska 🙁 A onda opet trazimo konstitutivnost u BiH… Nes ti pameti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.