Zašto skinny jeans nije najbolji izbor za vaše zdravlje?

Imate li problema s bolovima u leđima? Vaše omiljene hlače bi mogle biti problem…

Iako su hlače širokih nogavica ponovno sve popularnije, ništa manje popularne nisu skinny traperice koje već nekoliko sezona sjede na tronu piramide omiljenih modnih komada. U njima apsolutno svi izgledaju dobro – ističu nam guzu, izdužuju noge, naglašavaju figuru. A to nije slučaj samo sa ženama, već skinny jeans jednako rado nose i frajeri.

Baš zato što su toliko omiljene, užasno nam teško pada vijest o tome koliko pogubno skinny hlače mogu djelovati na naše zdravlje. Imate li problema s bolovima u leđima, pokušajte na neko vrijeme izbjeći nošenje skinny traperica i vidite primjećujete li ikakav napredak, piše Cosmopolitan.hr.

Naime, studija koju je nedavno provela ‘British Chiropractic Association’ otkrila je kako su upravo skinny traperice jedan od 5 odjevnih komada koji ozbiljno štete zdravlju. Kiropraktičar Tim Hutchful je objasnio kako ovakve hlače ograničavaju slobodu pokreta u području struka i koljena, a što negativno djeluje na cijelo naše tijelo i mijenja naše držanje. Dobra vijest je što ne preporučuju da potpuno zaboravimo na njih, ali predlažu da ih ne nosimo baš svaki dan kako bi se naša kralježnica barem malo mogla odmoriti.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.