Zašto nam se mobitel jako zagrijava i usporava tijekom ljeta?

Ljetne vrućine ne utječu samo na nas već i naše uređaje, prvenstveno pametne telefone. Njih najviše koristimo i sigurno mnogi vide neke razlike u „ponašanju“ koje im se nikako ne sviđaju. I sve što se vidi nije nikakvo priviđenje, dok su vrućine naši pametni telefoni nisu baš „svoji“.

Zagrijavaju se previše, a samim time pati baterija i brže se troši, baš kao što pate i performanse općenito pa su naočigled sporiji, a i touch na zaslonu ne reagira na jednak način kao u normalnim uvjetima i ako je dugo vremena na visokim temperaturama može i puknuti.

Srećom, određena rješenja postoje. No nisu baš najsretnija za sve jer potrebno je napraviti neke pomalo luckaste i ne baš najbolje stvari. Naime, ako osjetite da je uređaj baš jako vruć jednostavno odvojite njegovo kućište i pustite da se ohladi. Ako pak ne možete ohladite ga uz ventilator ili uz propuh, a pomaže i postaviti ga na hladne pločice. Ujedno, ugasite sve aplikacije koje rade, postavite uređaj u airplane mode i koristite samo minimum zaslona.

U principu, morate se odreći svega što pametni telefon jest i naravno da nikome tako nešto nije drago, ali rješenja ne postoje. Kako i mi po vrućini radimo sporije, slabije i bezvoljnije, isto je s uređajima. Zato ih ne treba forsirati već treba prilagoditi rad uvjetima koji su pred nama. Stoga, koristite pametni telefon samo za prijeko potrebne stvari, a odreknite se igara ili provjere poruka, to činite na računalu ukoliko je nekako moguće.

I nikako nemojte uređaj držati predugo na suncu, ali ni u džepu dok ste vi na suncu. Jer, na taj način samo ćete pogoršati dodatno stvar, a to vam nikako ne treba. Ipak, postoji i nešto pozitivno u cijeloj priči, proizvođači su zabilježili ove bitne probleme i osim dizajna i performansi mogli bi dogodine mnogo više poraditi na zagrijavanju uređaja i problemima koje to donosi.

(www.ictbusiness.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.