Apple Maps dolazi vjerojatno na Android

Nakon što je Apple izdao novi oglas za radna mjesta u Appleu, počele su pristizati prve informacije o čemu se radi. Apple Maps možda nisu protivnik Google-u kakvom su se mnogi nadali, ali definitivno nije za podbaciti.

Apple Maps, trenutno dostupne na iOS 6 i OS X sustavima, trebale bi uskoro biti dostupne i šire. Apple je naime objavio oglas za radno mjesto u diviziji Apple Maps za koje je potrebno znanje iz Jave. Za početak bi mape bile dostupne svima u online verziji preko weba, a nakon toga bi krenule i na Android. Apple dakako još nije potvrdio ove informacije, ali nije ih ni negirao.

Apple sada koristi domenu maps.apple.com koja je dostupna samo za internu upotrebu Apple korisnicima. Iako je polako krenuo i s dodavanjem informacija o javnom prijevozu u Appleu još daleko zaostaju za vodećim igračem u ovom području – Googleom. No, Apple ima sredstva i odluči li ozbiljno posegnuti u ovo područje, možemo očekivati samo bolju konkurenciju.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

    • BiH je dostupna na Apple kartama.Svi veci gradovi su pokriveno jedino sto nije do kraja pokriveno su lokacije(restorani,kafici itd.)samo sto svaki korisnik moze ucrtati lokacije.Ja sam na primjer ucrtao za Banja Luku vecinu lokacija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.