Zašto je dobro biti sam na Valentinovo

Kako ludilo oko Valentinova može izmaknuti kontroli dobro znaju svi koji su se 15. veljače našli s minusom na kartici i sjećanjem na večer koja baš i nije ispunila sva i svačija očekivanja. Ako ste ove godine u onom djelu populacije koji Valentinovo proslavlja sam i zbog toga i niste baš pretjerano sretni, portal Jabuka.tv donosi vam nekoliko jednostavnih razloga da upravo zbog toga što ste sami, budete sretni ovog valentinova.

1. Ne morate trošiti novac
Bez obzira na spol, darovi za Valentinovo znaju uključivati stvari poput parfema, skupe kozmetike, donjeg rublja ili komada odjeće koji uglavnom nisu jeftini. Osim toga, odabrani dar često promaši ukus onoga koji ga prima, pa je novac potrošen na taj dar zapravo bačen novac, pogotovo ako vaša druga polovica zbog toga shvati koliko ste nekompatibilni. Ako nemate curu/dečka, oslobođeni ste te obveze, štedite novac i ne morate se brinuti oko toga što kupiti.

2. Ne morate se brinuti oko prevelikih očekivanja
Unatoč tome što je Valentinovo iskomercijalizirano preko svake mjere, mnogi će ipak željeti sudjelovati u svemu što ono uključuje, a neke djevojke (ili dečki) će od svojih partnera očekivati velike romantične geste, posebno isplanirani izlazak, a to često zna biti jako stresno. Ne želite nekoga razočarati, a zapravo nemate neke ideje. Ako ste sami, nemate koga razočarati.

3. Ne morate se praviti da uživate u srcima, kupidima i plišanim medvjedićima
Dlakave plišane životinje i njima pripadajuća „I love you“ srca nisu vam ludo slatki? Ne brinite, nitko vam ih neće dati i ne morate se praviti da je to najslađi dar koji ste ikad dobili.

Osim ovih, posve očitih razloga, navodimo i nekoliko razloga i načina na koji možete slaviti to što (ni)ste sami.

1. Organizirajte zabavu ili zajednički izlazak sa društvom
Okupite sve prijatelje i prijateljice koji su sami i zajedno uživajte u ovoj večeri! Ovo će posebno dobro doći svima onima koji se užasavaju pomisli da budu sami. Društvo će ih razvedriti, a ako pretjeraju s pićem, naći će se netko da im drži glavu dok povraćaju i odvede ih sigurno doma.

2. Posvetite dan sebi
Ne zaboravite, Valentinovo je praznik ljubavi! A prije svega i svih morate voljeti sebe. Poklonite si kozmetički tretman ili si priuštite novi par utega za vježbanje – što god vas veseli. Zatvorite se u sobu i pogledajte sve epizode Sinova anarhije u jednom danu! Radite nešto što će vas usrećiti; napravite popis 10 stvari koje volite na sebi i imajte to na umu idućih 365 dana.

Ako baš ne želite zauzeti pozitivan stav jer ste ljuti/depresivni/umorni ili friško ostavljeni, uvijek se možete s bocom pića valjati po podu i slušati Adele pjevajući pritom „never mind I’ll find someone like you“. Možda ne baš ove veljače, ali vjerujte, jednog dana ćete se smijati sami sebi.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: