Telemach donirao Vijećnici besplatnu uslugu interneta i tri LCD-a

Sarajevskoj Vijećnici, najreprezentativnijoj građevini iz razdoblja vladavine Austro-Ugarske imperije na našim prostorima, kompanija Telemach donirala je besplatnu uslugu interneta.

Tim povodom Enis Džihanić, rukovoditelj poslovne prodaje Telemach kompanije i Admir Dedović, koordinator poslova na objektu Vijećnice, potpisali su ugovor o donaciji internetakoja će omogućiti besplatnu konekciju svim posjetiteljima ovog svojevrsnog kulturno-historijskog spomenika Sarajeva.

”Zahvaljujući Telemachu, posjetitelji Vijećnice mogu od sada koristiti besplatnu uslugu interneta. Vijećnica kao kulturno-povijesni spomenik grada Sarajeva,odnedavno je mjesto gdje se održavaju kulturne manifestacije, poput koncerata i izložbi koje su izuzetno posjećene. Samim tim, odlučili smo da postavimo napredan servis UNIFIunutar objekta, što opet govori o značaju i vrijednosti same donacije, kao i društvenoj odgovornosti kompanije Telemach koja inače putem servisa UNIFI građanima omogućava besplatan pristup internetu na više od 300 lokacija u BiH, a 3.000 lokacija širom BiH, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije”, kazao je Enis Džihanić, rukovoditelj poslovne prodaje kompanije Telemach, dodavši da je Telemach donirao i tri LCD – a Vijećnici, za potrebe promocije ovog objekta.

Vijecnica donacija

”Zadovoljstvo nam je što je kompanija Telemach prepoznala vrijednost i značaj ovog kulturno-historijskog objekta i što je kao društveno odgovorna kompanija donacijom omogućila svim posjetiteljima Vijećnice besplatan pristup bežičnom internetu u svakom kutku objekta Vijećnice.

LCD televizori će biti instalirani na etažama otvorenim za posjete , te će u budućnosti biti od koristi samim posjetiteljima, gdje će biti u prilici upoznati se kako sa istorijatom Vijećnice kroz promotivne filmove, tako i s drugim korisnim informacijama o samom objektu. Siguran sam da ćemo ovom vrijednom donacijom kompanije Telemach obogatiti našu ponudu, te podići nivo usluge prema posjetiocima,čime ćemo im provedeno vrijeme učiniti još interesantnijim i kvalitetnijim. Uvođenjem WI-FI i Unifi servisa, Vijećnica krupnim koracima ide ka tome da postane multimedijalni centar grada i države”, rekao je Admir Dedović, koordinator poslova na objektu Vijećnice.

(www.jabuka.tv)