Zasjao i Stari most: Započeo je mjesec borbe protiv karcinoma dojke

Simboličnim osvjetljavanjem bosanskohercegovačkih gradova u rozu boju, službeno je započeo “Listopad – mjesec borbe protiv karcinoma dojke”.

Na ovaj način pridružili smo se brojnim europskim gradovima i skrenuli pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti. Udruge oboljelih od karcinoma dojke okupljene u mrežu “Think Pink – Zajedno smo jedno”, u deset gradova i općina osvijetlili su neke od najljepših građevina i objekata, priopćila je ta mreža.

Uz podršku Grada Sarajeva, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u ružičasto su obojeni Vijećnica i Šeherćehajina ćuprija.

Osvijetljeni su i Stari most u Mostaru, vodopad u Jajcu, crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, fontane u Zenici i Hadžićima, Hotel “Tuzla”, Mješovita srednja škola u Bugojnu, Srednja strukovna škola “Silvije Strahimir Kranjčević” u Livnu i most u Visokom.

U nedjelju je održana 11. “Trka/šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure“, za koju se registriralo rekordnih više od 8.000 sudionika.

Cilj ove humanitarne manifestacije je osnaživanje žena u borbi protiv karcinoma dojke i ukazivanje na važnost redovnih pregleda.

Širokobriješki “simbol života i postojanosti” zasjao rozom bojom

(Fena | Foto: Novi pogled)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.