Zara razbjesnila javnost novom reklamom

Na profilima na društvenim mrežama brenda Zara osvanule su reklamne fotografije nove kolekcije, a u kojima su mnogi prepoznali povezanost sa stradanjem Palestinaca te se poziva na bojkot.

Reklamne fotografije za kolekciju jakni nazvanu Collection 04 uključuju modele koji poziraju u zimskom okruženju, ali s dodacima u kojima su korisnici društvenih mreža pronašli vezu s ratom Izraela i Hamasa te stradanja palestinskog naroda.

Naime, na fotografijama se mogu vidjeti modeli koji naizgled poziraju u umjetničkom studiju zajedno s kipovima u pozadini.

Međutim, scenografija u kojoj manekenka pozira u zatvorenoj kutiji dok se ispred nje nalazi ljudska figura zamotana u bijeli najlon nije naišla na odobravanje.

Mnogi su je povezali s događanjima u Palestini gdje su ovakve scene zamotanih tijela svakodnevnica. Kampanja također sadrži kamenje, ruševine i kartonski izrez koji je neke podsjetio na kartu Palestine.

Fotografije su izazvale izrazito negativnu reakciju, posebno kod pojedinaca koji su nekada bili lojalni kupci brenda.

Komentatori su izrazili šok, užasnutost i bijes zbog onoga što su doživjeli kao očigledan pokušaj korištenja osjetljivih političkih pitanja u marketinške svrhe.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.