Započela izrada Zakona o vatrogastvu ŽZH

U Grudama je održan sastanak Povjerenstva za izradu Zakona o vatrogastvu ŽZH imenovanog od strane Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Na sastanku se raspravljalo o mogućnostima izrade Zakona, kao i smjernicama za izradu istog. Sastanak je vodio predsjednik Povjerenstva Zoran Polunić, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite za administrativno-pravne i ekonomske poslove.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke je organizirala i obuku druge skupine Povjerenika civilne zaštite tijela županijske uprave koju je vodio pomoćnik ravnatelja za zaštitu i spašavanje, zaštitu od požara i vatrogastvo Mladen Bošnjak.

Nazočne je u ime ravnatelja pozdravila Anamaria Begić koja ih je upoznala sa samim imenovanjem Povjerenika koje je regulirano Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća (”Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 23/20).

Između ostaloga, Mladen Bošnjak upoznao je Povjerenike sa njihovim zadaćama i obvezama, ukazao na važnost djelovanja povjerenika kao i ostalih službi u sustavu zaštite i spašavanja, te istaknuo da bi u skoroj budućnosti i općine i gradovi trebali imenovati povjerenike ponajprije u mjesnim zajednicama, ali i u tijelima lokalne uprave, objavljeno je na Facebook stranici Uprave civilne zaštite ŽZH.

(www.jabuka.tv | Foto: Uprava civilne zaštite ŽZH)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.