Zapažen uspjeh liječnika iz SKB-a Mostar

Na 15. kongresu Hrvatskog oftalmološkog društva održanom od 14. do 17. svibnja u Vodicama, zapažen uspjeh ostvarili su liječnici iz SKB-a Mostar.

Prva nagrada ove godine pripala je dr. Renatu Pejiću, specijalizantu oftalmologije na Klinici za očne bolesti SKB Mostar, za rad pod naslovom “Desetogodišnja retrospektivna analiza ozljeda oka u SKB Mostar“, pod mentorstvom doc. dr. A. Sesara. Ovo je prvi put da ovo prestižno priznanje dobiva liječnik iz SKB Mostar i područja Hercegovine. Priznanje dr. Pejiću uručio je prof. dr. sc. Zoran Vatavuk, predsjednik Hrvatskog oftalmološkog društva.

Riječ je o prestižnom stručnom i znanstvenom skupu, na kojem se redovito okupi više stotina oftalmologa iz zemalja regije, ali i svijeta. U sklopu Kongresa svake godine se održava i Kongres mladih u oftalmologiji s međunarodnim sudjelovanjem, a po njegovom završetku eminentni stručnjaci ocjenjuju i nagrađuju najbolje predavače i znanstvene radove.

U priopćenju iz SKB Mostar podsjećaju i na nedavno predstavljeni sveučilišni udžbenik “Oftalmologija“, autora prof. dr. sc. Zdravka Mandića i suradnika, u čijem su nastanku, također, svoj doprinos dali liječnici s mostarske Klinike za očne bolesti. Sudjelovanje u izdavanju udžbenika prof. dr. Mandića, kao i nagrada dr. Pejića, potvrda su kvalitetnog rada i dostizanja visokih standarda na Klinici za očne bolesti SKB Mostar, stoji u priopćenju.

(Fena)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.