Ulazak u Europsku uniju podržava 77 posto građana BiH

Istraživanje javnog mnijenja koje je provela Direkcija za europske integracije Bosne i Hercegovine u ožujku ove godine pokazalo je da ulazak u Europsku uniju podržava 91 posto ispitanika iz Federacije BiH, 58 posto ispitanika iz Republike Srpske te 83 posto ispitanika iz Brčko Distrikta BiH.

Također, gotovo dvije trećine ispitanika smatra da europski put Bosne i Hercegovine nema alternative, a 85 posto ispitanika smatra da reforme treba provoditi radi stvaranja boljih uvjeta za život u BiH a ne zbog uvjeta za ulazak u EU, dok je u prošlogodišnjem istraživanju taj postotak iznosio 67 posto.

Istraživanje je pokazalo da građani BiH žele biti informirani o temama u vezi s fondovima EU, najviše o konkretnim projektima koji su financirani sredstvima iz fondova EU. Ispitanici najviše koriste TV i internet kao sredstva informiranja o europskim integracijama.

Direkcija za europske integracije je ovo istraživanje provela u ožujku 2015. godine putem CATI metode (personalni intervjui u telefonskoj anketi) na uzorku od 1.200 ispitanika na razini cijele BiH, a Vijeće ministara na današnjoj sjednici usvojilo je Informaciju o provedenom istraživanju, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.