Zanimljivi gosti na predstavljanju eroGAG rječnika “dvice”

Promocija drugog dijela “eroGAG rječnika” bit će održana u utorak 4. prosinca u Mostaru s početkom u 20 sati, a za tu priliku organizatori su odabrali zanimljive goste predavače koji će publici dočarati na svoj način najpoznatije hercegovačke fraze.

Tako će na predstavljanju “dvice” sudjelovati poznati radijski voditelj Boris Čerkuč, potom jedna od osnivačica brenda LOLA.tees Helena Bilić, putoholičar i avanturist Slobodan Tomić koji je u finalu Davis Cupa kako kažu organizatori “uvalio rječnik Marinu Čiliću”. Uz njih stiže i imotski reper poznat po hitu “Svi se zovu Ante” Ante Cash, a kao svojevrsna domaćica predstavljanja rječnika bit će Magdalena Pehar.

Drugo izdanje “Male zbirke hercegovačkoga žargona” u velikoj dvorani Hrvatskog Doma “Herceg Stjepan Kosača” bit će objavljena dvije godine nakon uspješnoga mostarskog i zagrebačkog predstavljanja prvog dijela ovog rječnika.

Nakon što su prije dvije godine predstavili prvi dio “eroGAG rječnika”, došlo je vrijeme i za drugi, posljednji dio koji obuhvaća 200 i kusur fraza, odnosno gotovo 200 novih fraza te najbolje fraze iz prvog dijela.

Da bi javnosti predstavili krunu četverogodišnjeg rada koji je bio satkan pozitivom, humorom i zajedništvom, eroGAG ekipa želi sve pozvati na predstavljanje Male zbirke hercegovačkoga žargona “dvica”, kojom su, kako naglašavaju, probali zaokružiti pisani trag naše svakodnevice kroz malo drukčiju prizmu.

Iako je sve nastalo na krševitom hercegovu tlu, rječnik ne isključuje i ostale regionalne dijelove sličnog izričaja te se očekuje šarolikost u dvorani, kao i na stranici proteklih godina.

Kese su dobrodošle, a izuvati se ne treba, poručili su na vrijeme organizatori.

Prvi pre’stavljač kojeg pre’stavljamo je gospodin Boris Cerkuc!
Prvi glas Mostara. Ljubitelj autića. Hodajuća glazbena i sportska enciklopedija. U slobodno vrijeme službeni korektor grada Mostara!

Naš drugi pre’stavljač je Helena Bilić! Cura zbog koje ste zamrzili giveaway-ove. Pola čovjek – pola “cijena inbox ❤”. Ljubuški cvit. LOLA.tees. Ono što je čini ponosnom jest spašavanje s HGSS-om jedne osrednje talijanske župe na Brdu ukazanja.

Naš treći pre’stavljač je Slobodan Tomić! Jedini Hercegovac koji putuje, a da nije u Irsku ili Njemačku. Uvalio rječnik Marinu Čiliću na finalu Davis Cupa uz legendarni poklik “Alo momak”! U 2018. godini otrčao polumaraton u Sjevernoj Koreji. Mogao je i cijeli, ali samo jedan u Sjevernoj Koreji to smije.

Naš četvrti pre’stavljač je Ante Cash! Momak iz Imotskog. Voli igrat košarke, a ne zna. Meće laminat, a počeo radit i knauf. Manje bitno o njemu jest da je izdao 3 albuma.

Naš peti pre’stavljač, ujedno i domaćica večeri, je Magdalena Pehar! Izvorni primjer doživotne hercegovačke haute couture
/ˌəʊt kʊˈtjʊə/ ‘oću taman-crkla’ hejter domaćice. Vlasnica najlajkastijih komentara pod mainstream fejsbuk svitom. U njoj je metar, a jezik joj je žilet. Bila je Squatting Slav kad nitko drugi nije zna ćućnit. Sad nosi Hummel jer svi nose Addidas. Jedna od rijetkih koja je upisala fakultet kako bi – kopala.

“Dvica”: 200 i kusur fraza u novom “eroGag rječniku”

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.