Srbija ako želi u EU, mora priznati postojanje genocida u Srebrenici

Priznavanje genocida u Srebrenici osnovni je korak na putu Srbije ka pristupanju Europskog uniji, navodi se u amandmanu slovenskog europarlamentarca Igora Šoltesta koji je Europski parlament usvojio danas u okviru rasprave o Izvještaju o napretku Srbije.

Parlament žali zbog ponovljenog poricanja genocida u Srebrenici od strane nekih srpskih službenika; podsjeća ih da je puna suradnja sa Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju, i mehanizmom koji ga je naslijedio, također uključuje puno prihvaćanje i primjenu njegovih presuda i odluka; naglašava da je priznavanje genocida u Srebrenici osnovni korak na putu Srbije ka pristupanju EU, stoji u amandmanu Igora Šoltesa ispred parlamentarne grupe Zelenih.

Nakon toga je usvojena rezolucija u konačnom tekstu sa 503 glasa za, 85 protiv i 47 suzdržanih.

(Fena)


4 komentara

 • Nikad to Srbija nece napraviti!NIKAD!I neka nece jer genicida nije ni bilo!Da su balidzani mirovali i sa nisu polali srpsko stanovnistvo oko i u Srebrenici nika im se Srebrenica ne bi dogodila!Dase razumijemo-POSTUJEM svaku zrtvu,nije vazna nacija,tuzno je kad ostanes bez svoga najmilijeg!Ali brate cisto sumnjam da ih je toliko pobijeno!?Nesto mi nema logike!Em ih pobili em ih danas na desetine tisuca zivih!?Pa hajdemo malkice matematike i logike-od kud ih toliko?Logicki Ne meRe!Ako to Srbiji bude uvjet za ulazak u EU-NIKAD!A mozda im je i bolje da ne ulaze,jer u EU nema nista dobroga!SRBI ne ulazite,ni za zivu glavu!

  3
  7
 • ti iznad, ne baljezgaj, ne metiljaj se, nije to naš sukob bio. ogroman problem predstavlja što ih nitko ne pritišće da se Vukovar označi kao genocid nad hrvatima a cijeli taj nesretni rat kao agresija Srbije/Jugoslavije na Hrvatsku. šta tebe briga koliko su oni međusobno imali sukoba i žrtava, to je između njih. ta znaš da nije njih briga za nas, rat u BiH počeo, sravnali četnici Ravno a Alija veli “to nije naš rat”, e pa nije ni to naš. a sutra kad se Kosovo odvoji, zatim i Dodo krene u odcijepljenje RS-a a vjerujte da hoće ako se Kosovo osamostali, lijepo se skloniti u stranu i ne smetati jer zadnji put kad smo branili BiH, prvo su okrenuli cijevi u nas, zatim nas označili kao agresora iako smo ih spasili i smjestili uzduž Jadrana po hotelima (istražite Splitski sporazum) i još nas tužili i zamisli dobili za UZP .. ne metiljaj se, to nije naš rat 😉

  2
  1
 • Za ja-mozda sam ja blize Ravnom od tebe,isto tako stojim da je u Vukovaru bilo gore i da je TAMO NAPRAVLJEN GENOCIN!Ali da lije itko ikad od Hrvata makar i pokusao dokazati?Osobno sam 2 (dva) rodjaka od 20 i nesto god tamo izgubio!Padose za Vukovar u cvijetu mladosti da bi nasi Hrvati iz Lijepe na nas Hercegovce bili alergicni kao na pencilin!O tomu toliko.Ali sam jakom Srbiju jer niad nece priznati gen u Srebrenici i neka nece.Stojim iza svog gore napisanog kom

 • Presuda za genocid je jedna politička presuda kupljena od “neovisnog” MKS baš kao i UZP, oslobađajuće presude islamistima koji su prepušteni “domaćem” pravosuđu. Liste “Srebreničkog genocida” je sastavljan po istom “aršinu” kao i liste u Jasenovcu, ima ih živih, masa umrlih prije i na drugim lokacijama, mnogi umrli poslije i prikazani kao žrtve i sl. Oni koji nameću takve teze o “genocidu”, sa pravom i pravdom nemaju veze i dobro su unovčili svoje “presude”, uostalom kao i sve što rade u BiH. Međunarodni tužitelji, međunarodni suci, gubernatori i sva kamarila njihovih pomagača ima za cilj samo dobro unovčiti svoj trenutni radni staž u tamo nekoj vukojebini zvanoj BiH. To su trećerazredni nemoralni probisvjeti spremni na sve za “šaku dolara”. Osobno sam imao prigode razgovarati sa nekima od njih i oni nas smatraju nekom nižom vrstom i otvoreno nam se smiju i izruguju nam se nađoj naivnosti. Sa islamistima se lako dogovore oko svega, jer ovi im osiguravaju apanaže, osiguravaju kurve, bilo muške bilo ženske, osiguravaju ljubavnice, bogato ih nagrade novčano i ovi poslije odrađenih tura idu na novu destinaciju u svijetu i nikada se više ne vraćaju na “mjesto zločina”. Njihov zločin u presuđenim(i nepresuđenim) ravan je zločinu koji je počinjen na terenu. Zločini su bili masovni, organizirani, a presude su organizirane po nalogu ravnomjernog rasporeda krivnje s tim da su islamisiti kupili svoju “nevinost”. Sve ovo će se ispraviti u nekoj dalekoj budućnosti kada se sadašnji sudionici događaja vrate u “prah i pepeo”, a dotle treba događajima pristupati znanstveno i na temelju činjenica. Istraživati, a ne prikrivati radi nekih sitnih interesa koje su im podvalili i islamisti i MKS. Najgori su ovi domaći Hrvati koji su se prodali za lažnu invalidninu, lažna odličja, lažne činove, lažna učešća u ratu, za nezaslužene privilegije, a u naravi su pozvani biti pravednicima i istinoljubcima, kad tamo najveće moguće ljudsko smeće.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.