Zanimljiva grafika: Kako su Hrvati glasovali za svog člana Predsjedništva?

Željko Komšić je na netom završenim izborima ponovno izabran u Predsjedništvo BiH.

Nakon što je po četvrti put izabran u Predsjedništvo BiH kao hrvatski član glasovima koje mu nisu dali Hrvati u BiH, ne prestaju stizati reakcije sa svih strana.

Zanimljivu objavu na društvenim mrežama imao je i Darko Mršić, politički analitičar iz Ljubljane.

On je na svom Twitter profilu objavio grafiku.

Izborni rezultati po općinama FBiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH vs. Teritorijalna rasprostranjenost Hrvata u BiH na temelju popisa iz 2013., napisao je u objavi.

(www.jabuka.tv)

17 komentara

 • Hrvati su glasali,nisu glasovali ! to pod broj jedan !
  Pod dva !

  nemojte se brukat,nije izišlo 30 posto Hrvata na glasanje,to što je kriminalna hobotnica sama sebi nadopisivala to je druga stvar.
  Pa pogledajte stvarni rezultat Borjane Krišto u Herceg Bosanskoj županiji, 907 glasova…
  A ovaj gore na karti kao prikazuje da se za nju glasalo, marš stoko hadezovska,da se ljudi košto niste Željko Komšić ne bi postojao kao političar…Ovako Čović plašeći neuki narod ostavla sebe u sedlu.

 • (za 17:58)
  SDA ,DF bando….. od sada vam Hrvati u BiH kroje kapu bez Hrvata se više neće moći napraviti nikakva vlast u BiH.

 • Kao što je znano, na ovom portalu dežuraju AID-ovci, brane i napadaju kako im se kaže. Projekt spašavanja BiH je davno osmišljen, a to je na izborima, izabrati Komšića i Bećirovića, a pojačati SDA kroz zastupnike i na to je pristao Bakir. Sada se kao glumi da je izgubio, ništa on nije izgubio, nego su u prelaznom razdoblju dobili i to samo tako. Što se tiče prevare i varanja na izborima, više su varali muslimani – bošnjaci u korist Komšića , nego Dodik u RS. Trebalo bi samo provjeriti dva tri biračka mjesta, pa bi se uvjerili da nene od osamdeset godina nisu glasali za Komšića za predsjedništvo, a onda za SDA za parlament. Svi su varali, ali što su bošnjaci-muslimani varali za Komšića, to je nezabilježeno. Pisali su u obrasce što im je rečeno, a ne što je stvarno stanje. Uostalom, to je projekt iz MZ-a, pa će opet biti “ujde li vuk magare”. U nastavku slijedi još veća prevara oko izbora Vlade FBiH, jer će 4 Komšićeva ljevičara “HRVATA” presuditi i izabrati vlast u FBiH. Prevara u režiji OHR-a. Tko poživi, vidjeti, ćeeeee!

 • Ovi komentatori koji rade za muslimanske tajne službe okreću hrvatski marod i to one malo labilne intelektualno podkapacitirane. Borili smo se za hrvatski interes svi mi koji smo dali glas hrvatskim strankama a ti koji su slušali poturice i tako pomogli poturicama neka se sele u sarajevo. Iako smo tolerantni i znamo tko su takvi trebali bi se radi obraza maknuti sa hrvatskih područja pa neka im Bakir da posao u EP BiH, . Kažu, šta mi je dao HDZ, a šta bi vam trebao dati da vi ne bi izdali kompletan hrvatski narod. Zar ti treba nešto dati. Tko nama nešto daje koji radimo za hrvatske interese, koji ne izdajemo kad je najteže ili odosmo svi u provaliju. Živimo od svojih deset prstiju pa šta se ima ima se, ali nikad protiv interesa svog naroda. Stidite se0, takvi su uzeli partijske knjižice 1945 i okrenuli se protiv Hrvata, takvi kažu …ko nas bre zavadi, takvi su bili sluge turčinu za komad zemlje.

 • Da je HDZ želio bez problema bi ove izbore pobjedili Komšića,ali mu to nije blo u interesu..Zašto,jer mu on svih godina osigurava vlast i sigurnu većinu što mu je bitnije od tog člana…Kao da je bio problem još u par čistih hrvatskih sredina “napraviti” izlaznost 65 % itd.Znači moglo se to napraviti kao što se u Ljubuškom i u Grudama,Posušju,Tomislavu itd.i bez problema bi uzeli još tih 20,25 tisuća glasova razlike u korist Komšića ,osobito sad kad je bio jedan naš kandidat i moglo se to napraviti u našim sredinama…Ovako se prikazalo eto velika izlaznost ali opet nije dovoljna,a njima dobro osigurali sebi opet vlast.Oće sad HDZ formiranje nove vlasti na razini države uvjetovati mjenjanjem izbornog zakona?Mogao je to i prije ali nije,toliko o tome koliko je njima bitna promjena izbornog zakona a koliko vlast.

 • Zivim u sirokom, za mene je ovo hrvatska. Tako osjecam, tako se ponasam. U svijetu se stvari mijenjaju tako ce se i ovo raspalo ofucano umjetno cudovisteod drzave, kad tad raspasti, i bit cemo hrvatska. Uopce nije vazno tko zivi u BiH, mogu to biti spanjolci, indijici i egipcani, svaka ovakva tvorevina bi se raspala.

 • Ovo ti nikad neće biti Hrvatska jer to prije svega ne želi Hrvatska,a imala je to priliku dededesetih,..Da imaš sve druge uvijete i svi drugi ti daju zeleno svjetlo i da je sutra referendum u Hrvatskoj jeste za pripojenje Hercegovine Hrvatskoj većina njih bi tamo bila protiv..Možeš se ti osjećati i ko Kinez,Rus itd.tvoje pravo i izbor,al teritorijalno i na papiru je nešto drugo..

 • Samo da Vam kazem da se situacija sa Amerima mjenja jer su do sada koliko toliko podrzavali muslimane da bi se pokazali pred Arapima i Turcima ali posto se sada neke arapske zemlje okrecu protiv Amera tako da ce se situacija prema podrsci muslimana od Amera promjeniti i analiticari procjenjuju da bi srbi opet mogli zapoceti rat u BiH ali da je u EU takva situacija da nece primati muslimanske izbjeglice nego da ce one bjezati preko Novog Pazara za Tursku
  Zivi bili pa vidjeli

 • U pravoj demokratiji Hrvati koji predstavljaju 15% stanovništva jedne zemlje nebi mogli imati zastupanje 33% te zemlje.

  Faktički u Federaciji bi imali pravo na 25% glasa kada istinski pogledaš.

  Mjesto da glasaš za normalne ljude svi glasajubza radikalne stranke (kao što vidite BIH je svjetska kriminalna sila zahvaljujući njima)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.