Zanimljiv obrat u slučaju maturanta po kojeg je majka morala doći u Prag i vratiti ga s ekskurzije

Priča o učeniku Srednje strukovne škole iz Makarske, po kojega je zbog pijanstva u Prag poslana majka, nakon što su je prenijeli svi nacionalni mediji, dobila je svoj nastavak.

Proteklog je tjedna održana sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj je jedna od točaka bio i izvještaj s ekskurzije.

Izvješća su, podnijele i Marinela Bušelić, koja je izvijestila o putovanju u Grčku, kazavši kako su zbog štrajka brodara djeca morala ostati dan dulje, te da im je smještaj osigurala agencija, i Mihaela Pear koja je vodila djecu u Prag i Krakov i koja se kao voditeljica ekskurzije i založila za to da se pijani maturant vrati doma.

Kod ovog izvještaja, međutim, dolazi do obrata koji baca novo svjetlo na događaj koji je zaintrigirao cijelu javnost.

Naime, razrednica učenika Nada Šimić, koja je za prošlu “Kroniku” rekla da je pokušala uvjeriti Pear da sačeka do jutra kako bi se učenik otrijeznio, javno je pred svim kolegama postavila pitanje je li točno da je maturant ostavio mobitel kod profesorice i pratiteljice iz agencije, i to na njihov prijedlog.

Iz škole, maturantima je tijekom partija u diskoteci predloženo da ostave mobitele kod nastavnice Pear i pratiteljice iz agencije Julije Živanović, što nisu učinili svi, no učenik o kojemu pišemo jest.

Majka iz Makarske morala ići u Prag po pijanog sina

Pretjeravši s alkoholom, udaljio se iz diskoteke, a kako je bio bez mobitela, nije se mogao javiti.

Drugo pitanje koje je Pear uputila profesorica Šimić glasilo je: Je li točno da ste došli iz diska i tek onda shvatili da vam fale tri učenika?

Naime, navodno su se udaljila tri učenika, među kojima i ovaj kažnjeni, no ostala su dvojica imala kod sebe mobitel pa je potraga za njima uspješno završila.

Učenik koji je na koncu poslan kući nađen je tek u jutarnjim satima, a navodno se uključila i policija.

Nesumnjivo se radi o velikom stresu i nema dvojbe oko toga da su ekskurzije putovanja visokog rizika, kao što nema sumnje u to da je voditeljica postupila prema pravilniku, no tvrdnja izrečena pred kolegama na Nastavničkom vijeću da je tek u hotelu zamijećeno da nedostaju tri učenika otvara pitanja.

Kako su za prošli članak kontaktirani i ravnatelj Momir Sumić i voditeljica Mihaela Pear, koji su izričito kazali kako ne žele komentirati te kako će kazati samo da je sve urađeno prema zakonu, nismo ih zvali nakon novih informacija koje su javno izrečene na sjednici.

Nada Šimić, razrednica učenika koji je vraćen doma, i čija je majka platila 900 kuna za svoju povratnu kartu i 455 kuna za sinovu iz Praga, a koja je inzistirala na pojašnjenju incidenta s ekskurzije, pita se je li moguće da se dogodio takav propust.

Zbilja je teško povjerovati da su se zatvorila vrata autobusa i da je autobus krenuo, a da u njemu nisu bili svi učenici, komentirala je za “Kroniku” Šimić, piše Slobodna Dalmacija.

(www.jabuka.tv) 


4 komentara

 • Nazalost te ekskurzije ionako nicemu edukativnom ne sluze nego da se djeca na kratko oslobode roditeljskog nadzora i onda se oblokaju do mile volje…

  22
  1
 • Pojedini ucenici su toliko neodgojeni i locu cim prijedju granicu da oni na eksk. ne znaju ni jesu li posli niti dosli, svaka cast svima koji se usude vodit ih na eksk. i trazit ih, lijecit, trijeznit i takve stvari, i na kraju si kriv sta god da bude, njih 70 a ti moras dezurat cijelu noc, ulazit im u sobe gledat jesu zivi i svi na mjestu, i na kraju si kriv i za lokanje i za neposluh vucaranje i sve

  26
 • Stvarno svaka čast tko se usudi i voditi učenike tako , to je velika odgovornost, sa pojedinim ne mogu ni u kući na kraj a kmo li će netko drugi.

  12
 • Ja da se pitam ukinila bi sve iskurzije ako ti se vodi djete vodi sam i cuvaj a profesorim koi vode svaka cast ja mislim da jadni ljudi samo misle kako ce proc koda je zgodmo vodit mladariju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.