Zamjenica veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva u BiH posjetila Široki Brijeg

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić upriličili su prijem za Ruth Wiseman, zamjenicu veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Županija Zapadnohercegovačka i Grad Široki Brijeg među prvima su koje je posjetila dr. Wiseman, pri čemu su gradonačelnik Kraljević i predsjednik Topić izrazili zadovoljstvo.

Veleposlanstvo ima za cilj kroz svoje aktivnosti posjetiti sve županije u Federaciji BiH. Također, s pažnjom prate proces formiranja vlasti u BiH, kao i političku, ekonomsku i društvenu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Tema zajedničkog sastanka je bila vezana za rad Gradske uprave, Gradskog vijeća, buduće aktivnosti na lokalnoj razini i važnost formiranja vlasti na višim razinama. Gradonačelnik Kraljević i predsjednik Topić osvrnuli su se i na probleme koje se tiču komunalne infrastrukture. Istaknuli su važnost lokalne uprave kao servisa građanima. Također, naglašena je i potreba za financijskom decentralizacijom Bosne i Hercegovine.

Razgovaralo se i o turističkim potencijalima ovog kraja, a zamjenica veleposlanika Wiseman je poručila kako je Bosna i Hercegovina u Ujedinjenom Kraljevstvu prepoznata kao turistička destinacija, posebno u aktivnom turizmu koje se odnosi na planinarenje, skijanje i slično.

Široki Brijeg i ŽZH su među prvim odredištima koje je posjetila Ruth Wiseman

Osim lokalnih pitanja i predstavljanja rada Gradske uprave, veleposlanica Wiseman je predstavila prioritete i aktivnosti veleposlanstva. Naglasila je spremnost međunarodne zajednice, kao i njihovog veleposlanstva, pružiti podršku u rješavanju problema. Međutim, poruka je kako poboljšanje političkog i institucionalnog uređenja odgovornost lokalnih političara.

(www.jabuka.tv)


28 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.