Inicijativa “Klima bez dima” na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

Inicijativa Klima bez dima nastavlja skupljati glasove podrške za kreiranje svijeta bez duhanskog dima.

Jedan klik na link  je dovoljan da građani daju podršku novim zakonskim rješenjima u oblasti kontrole upotrebe duhana, a cilj predstavnika inicijative je prikupiti 10 000 glasova podrške do 31. svibnja kada se obilježava Svjetski dan borbe protiv pušenja.

Potpišite peticiju ovdje

Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, gdje dominiraju inovativne ideje okrenute boljitku građana, sjajno je mjesto za upoznavanje posjetitelja s ovom inicijativom, odnosno prijedlogom Zakona o kontroli duhana I duhanskih proizvoda, kao i s projektom smanjenja faktora zdravstvenih rizika stanovništva BiH u sklopu kojeg se provodi Inicijativa.

U paviljonu 1 sajamskog izložbenog prostora posjetiteljima će biti prikazana i kreativna postavka “Život u dimu”, uz poziv da svojim potpisom osnaže napore u promociji zdravih navika i zaštiti svih, a osobito djece, od pasivnog pušenja.

Manifestacija organizirana u okviru inicijative “Klima Bez Dima” ima za cilj podizanje svijesti i pružanje podrške za osiguranje ambijenta bez duhanskog dima na javnim mjestima u cilju zaštite zdravlja stanovništva u BiH.

Ova inicijativa je dio Projekta smanjenja faktora zdravstvenih rizika u BiH, za koji podršku pruža Vlada Švicarske, a implementira ga Svjetska banka u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva, Gradskim upravama, zavodima za javno zdravstvo i drugim domaćim partnerima.

Projekt smanjenja faktora zdravstevnih rizika fokusiran je na četiri faktora rizika:

  • uporaba duhana i duhanskih proizvoda,
  • prekomjerna konzumacija alkohola,
  • loša prehrana i
  • tjelesna neaktivnost.

Cilj projekta je povećanje svijesti i poboljšanje stavova, te ponašanja po pitanju navedenih zdravstvenih riziko faktora, odnosno povećanje znanja i primjena u praksi u svojstvu zaštite zdravlja, osobito u obrazovnim i zdravstvenim ustanovama.

Mnoge obrazovne ustanove na području HNŽ-a već su započele primjenjivati politiku bez duhanskog dima, a ravnatelji škola pozdravili su Inicijativu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.