Zakon stupio na snagu: Od danas zabrana nošenja burke u Austriji

Austrijska zabrana nošenja na javnim mjestima pokrivala koja potpuno pokrivaju lice, poznata kao “zabrana burke”, stupila je na snagu u nedjelju.

Vlada je priopćila da će taj novi zakon pomoći u potvrđivanju austrijskih vrijednosti i unapređenju integracije unatoč činjenici da se u javnosti rijetko mogu vidjeti takva potpuna pokrivala za glavu.

Ženama je sada zabranjeno da skrivaju svoja lica u javnosti nošenjem burke, koja pokriva cijelo lice, i nikaba, gdje samo oči ostaju nepokrivene.

Kršenje zakona kažnjavat će se novčanom kaznom u iznosu od 150 eura.

Ovo novo pravilo dio je “integracijskog paketa” politike koju je pokrenuo konzervativni ministar vanjskih poslova i integracije Sebastian Kurz u pokušaju da pobijedi na parlamentarnim izborima 15. listopada.

Kurzova Narodna stranka mjesecima vodi u anketama i 31-godišnji političar mogao bi postati premijer. Njegova izborna kampanja je snažno fokusiranja na obuzdavanje imigracije i “rastuće islamizacije”, piše Hina.

Godine 2011. Francuska je postala prva europska zemlja koja je zabranila pokrivala za lica u javnosti. Njezin su primjer slijedile Belgija, Bugarska i švicarska regija Ticino, dok je Nizozemska zabranila pokrivala u javnim zgradama.

U travnju ove godine njemački parlament se odlučio za ograničenu zabranu koja se odnosi samo na javne dužnosnike i vojnike na dužnosti.

Europski sud za ljudska prava potvrdio je u srpnju da su takve zabrane legalne, podržavši stajalište da ljudi trebaju vidjeti jedni drugima lica kako bi izgradili normalne odnose i živjeli u demokratskom društvu.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • NOVIM ZAKONOME SOZVOLKENO JE NOSENJE OVOGA DIJELA ODJECE TAMO GDJE JANJICARI OBJEDUJU Veljaci Visoka Glavica I dio tomislavgrada centar mjesta takodjer napomonjemo da se uskor prebacujemo i na mkesta zapadnoha mostara naslonjena na naselja prema skutoriji imamo povecani urod ovih odora i tamo i sticenih budala koji ne znaju nista drugo doli glumiti losa postara a postar zvoni dvaput a ovaj nikad dvaput pa cak i nikako samo dodje i ode…uzme sliku i kaze zbogom…sifrirano toliko da znamo o kome rijec…..a istina je jedna i to jedina ne dvije nego jedna

  • Kad vidim one “NINDŽE” mrak mi padne na oči, svaku zamotanu, i svakog bradonju kratkih hlača ja bih strpao u zatvor na 10 godina, jer šire radikalni islamizam. MRZIM IH!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.