Zagreb zaražen S.A.R.S.-om

Nakon već najavljenih nastupa u petak 11.01. i subotu 12.01.2013, zbog velikog interesa dodan je i treći koncert u KSET-u – 13. siječnja!

S.A.R.S. u Zagrebu svira tri dana za redom! Takvi višednevni koncerti u Zagrebu nisu zabilježeni od doba Kulušića 80tih!

Nakon sjajnog nastupa na Brucošijadi FERa u studenom 2012., grupa S.A.R.S. će po prvi put u Zagrebu održat koncert u malom klupskom prostoru, u legendarnom zagrebačkom KSETu. Band je svoj zadnji samostalni koncert u Zagrebu održao prije više od godine dana u prepunom Boogaloou, a nakon koncerta u KSETu slijedi odlazak u studio i finalni radovi na trećem albumu, koji će biti objavljen u prvoj polovici 2013. Nekoliko pjesama s nadolazećeg albuma bit će predstavljeno publici u KSETu.

Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković- Lukac. Sljedeće godine snimaju pjesmu Buđav lebac, koja gotovo trenutačno postaje internetski megahit s 3,5 milijuna klikova na Youtubeu, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio postajama i u klubovima. Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. snimaju 2008. godine, a osim Buđavog lebca, kao hitovi su se pokazale i pjesme Ratujemo ti i ja, Ja se budim, Ana, Rakija, te Debeli lad.

Svoj drugi album Perspektiva izdaju 2011. godine i nude ga u suradnji s MTV- em na besplatan download fanovima koji su ga s oduševljenjem dočekali i skinuli preko 50 000 puta. Zagrebačkoj ga publici premijerno predstavljaju na koncertu u Boogaloou početkom 2011. Veliki hitovi s ovog albuma su pjesme To rade i Mir i ljubav, za koje su i snimljeni spotovi, koji imaju iznimnu posjećenost na Youtubeu. Naslovna stvar albuma je bila izostavljena s downloada, te se mogla čuti samo na koncertima. U siječnju ove godine konačno izlazi i studijska verzije pjesme Perspektiva zajedno sa spotom, koji momentalno ruši sve rekorde posjećenosti i nakon manje od pola godine po broju klikova prestiže i legendarni Buđav lebac, a do današnjeg dana prešao je brojku od 4,5 milijuna.

U ljeto 2012. objavljen je i prvi spot za tek nadolazeći, treći album, za pjesmu “Bojana”, koja je poharala domaće top liste, a nedugo potom je objavljena još jedna nova pjesma, Mir u svetu koja je već postala hit na koncertima.

Nakon inicijalnih promjene u sastavu, već nekoliko godina postavu benda čine: Žarko Kovačević – Žare: vokal, Aleksandar Luković – Lukac: gitara, Sanja Lalić: prateći vokal, Nenad Đorđević – Đole: bas gitara, Boris Tasev – Bora: klavijature, harmonika, Petar Milanović – Pera: trombon, saksofon i Tihomir Hinić – Tile: bubnjevi.

Spotove grupe S.A.R.S. možete pogledati ovdje: PerspektivaBuđav lebacDebeli ladTo radeRakijaMir i ljubavBojanaRatujemo ti i ja.  Posjetite i službenu stranicu grupe S.A.R.S. ili Facebook.

Nikako ne prospustite intimne zagrebačke nastupe ovog sjajnog benda koji uvijek iznova oduševljava.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 60 kn, na dan koncerta na blagajni KSETa 70 kn. Pretprodajna mjesta: KSET, Dancing Bear i Dirty Old Shop. Ulaz u klub je otvoren od 20 sati. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

(www.mtv.com.hr)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.