Zagreb: Premijerno prikazan film “Zagrebački ekvinocij” na kojemu je radio i Hrvoje Bazina

U ponedjeljak je u kinu CineStar Zagreb u Branimir mingle mallu održana svečana premijera “Zagrebačkog ekvinocija”, debitantskog filma mladog scenarista i redatelja Svebora Mihaela Jelića.

Nastao gotovo bez budžeta, u produkciji zagrebačkog neformalnog produkcijskog kolektiva CEFGI, film je prošle godine bio jedno od najvećih i najugodnijih iznenađenja Pulskog filmskog festivala, ističe njegov distributer, 2i Film, prenosi Tportal.

Prema Društvu hrvatskih filmskih kritičara taj film o skupini prijatelja koji iskoriste proljetni ekvinocij da bi organizirali veliki tulum u stanu u centru Zagreba proglašen je četvrtim na top ljestvici kritičara u prošloj godini.

U filmu je kao kamerman i direktor fotografije sudjelovao značajan doprinos dao i Širokobriježanin Hrvoje Bazina, a također glumačku ulogu ima i Širokobriježanka Barbara Bubalo.

U središtu priče je skupina prijatelja koji odlučuju iskoristiti proljetni ekvinocij kao izgovor za organizaciju velikog tuluma u legendarnom stanu u centru Zagreba.

Svi koji su odrastali i odrastaju u Zagrebu imat će priliku prepoznati kultne momente kao što su kupovanje pića u kasne sate na Glavnom kolodvoru, cuganje na Opatovini, trčanje na noćne tramvaje, koncerti u Močvari, okupljanja kod Džamije, napominje se u najavi.

Originalnu istoimenu pjesmu za film napisao je Miki Solus, koji se i kao lik pojavljuje u filmu.

Produkciju potpisuje Ena Bašić, a u filmu glavne uloge tumače mladi glumci, uglavnom naturščici, Patrik Gregurec, Mislav Živković, Tin Blagojević, Lena Medar, Lana Bogović i Luna Pilić. U sporednim ulogama su profesionalni glumci Goran Grgić, Dado Ćosić, Ksenija Marinković i Ozren Grabarić.

Najavljen kao generacijska komedija koja na autentičan način prikazuje zagrebački alternativni noćni život, “Zagrebački ekvinocij” u hrvatskim kinima počinje igrati 13. veljače.

U dogledno vrijeme najavljena je premijera filma i u Mostaru u Cinestaru.

O filmu:

Šestero mladih odlučuje iskoristiti proljetnu ravnodnevicu 2015. kao izgovor za organizaciju velikog tuluma u Zagrebu. Raspodjeljuju zadatke i dogovaraju vrijeme okupljanja, no na putu će im se naći brojne prepreke.

 • Režija: Svebor Mihael Jelić
 • Scenarij: Svebor Mihael Jelić
 • Kamera: Hrvoje Bazina
 • Montaža: Laura Pascu, Adam Mišković, Karlo Oto Lekić, Svebor Mihael Jelić
 • Oblikovanje zvuka: Davor Lazić, Ivan Buljan, Gara Poof, Karlo Oto Lekić, Svebor Mihael Jelić, Milan Guzijan
 • Glazba: Juraj Valentić, Miki Solus
 • Scenografija: Mihaela Zajec, Style-b Okvir, Ivan Oštarčević
 • Uloge: Lena Medar, Lana Bogović, Luna Pilić, Mislav Živković, Tin Blagojević, Patrik Gregurec, Klara Fiolić, Ksenija Marinković,
 • Barbara Bubalo, Klara Penezić, Ana Stakor, Lea Jankov, Katja Jankov, Lidija Keber, Kristina Čović, Lana Krstulović
 • Producenti: Svebor Mihael Jelić, Ena Bašić, Elena Mikac, Ivori Sošić, Jan Težak
 • Produkcija: CEFGI
 • Koprodukcija: Blank

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.