Zagreb: Oporba oštetila saborske klupe lupajući pločicama po njima

Lupanje pločicama oporbenih zastupnika za vrijeme podnašanja godišnjeg izvješća hrvatskog premijera Andreja Plenkovića o radu Vlade ostavilo je vidljiva oštećenja na saborskim klupama, utvrdile su u srijedu službe Hrvatskog sabora.

Oporba je u utorak jednosatni Plenkovićev govor u Hrvatskom saboru popratila snažnim lupanjem po klupama, nezadovoljna što je predsjedavajući Željko Reiner prekinuo njenu namjeru da stalnim zahtjevima za stankama razvuče vrijeme do premijerova izvješća.

Pregledom saborskih klupa ustanovljena je razvidna šteta u vidu ogrebotina, manjih i većih udubljenja, priopćila je Služba za medije Hrvatskog sabora i pojedinačno nabrojala mjesta na kojim su utvrđena oštećenja.

Šteta je utvrđena na mjestima gdje sjede: Krešo Beljak, Sandra Benčić, Sabina Glasovac, Bojan Glavašević, Nikola Grmoja, Domagoj Hajduković, Ivana Kekin, Marina Miletić, Anka Mrak Taritaš, Romana Nikolić, Dalija Orešković, Božo Petrov, Marijana Puljak, Sanja Radolović, Nino Raspudić i Urša Raukar Gamulin.

Dosad nismo zabilježili slučaj počinjenja materijalne štete na saborskoj imovini u ovom obliku i na ovaj način od strane saborskih zastupnika, a kako saborske službe nisu u mogućnosti načiniti samostalnu procjenu štete, za to će biti potrebna profesionalna procjena, nakon koje će se pristupiti popravku u skladu s preporukama struke, izvijestila je saborska Služba za medije.

Hrvatski sabor u proteklih 30 godina bio je mjesto različitih akcija i performansa kojima su zastupnici nastojali skrenuti pažnju na svoje nastupe, donosili su različite rekvizite, okupirali govornicu i slično, no jednosatno lupanje po klupama dok se hrvatski premijer obraća Saboru dosad nije zabilježeno.

Plenković je nakon što je podino izvješće u izjavi za medije kazao kako se nada da zbog lupanja pločicama po klupama saborski inventar nije pretrpio neku veću štetu, ocijenivši akciju oporbe destrukcijom, primitivizmom i isključivošću a one koji su lupali nazvao “lončarima i lupetalima”.

(Hina)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.