Zabuna u Vatikanu: Papa Franjo slučajno postao navijač NFL momčadi New Orleans Saintsa

“Sveci” iz New Orleansa dobili su moćnog zagovornika u papa Franji pošto su njegovi zaposlenici zabunom na Twitteru generirali logo te ekipe američkog nogometa koja se natječe u NFL-u.

Zaposlenici Vatikana koji vode službeni račun pape Franje na engleskom jeziku u nedjelju su se malo zbunili i na Twitteru pomiješali dvije vrste svetaca, napisavši imena pet novoproglašenih svetaca što ih je Papa kanonizirao za Trgu svetog Petra, a na kraju hashtaga stavili su i heraldički ljiljan.

Danas zahvaljujemo Gospodinu na novim #Saints (svecima). Vodila ih je vjera i mi se danas pozivamo na njihov zagovor, tvitao je Franjo, kanoniziravši nove svece na misi u Vatikanu.

Hashtag #Saints, što ga je Vatikan upotrijebio na papinu engleskom računu, na kraju je imao i heraldički ljiljan, jednak onomu kakav koristi profesionalni klub američkog nogometa – New Orleans Saints.

Ono što Franjini suradnici vjerojatno nisu znali je to da svaki tim NFL nogometne lige ima popratni logotip – u slučaju Saintsa riječ je o heraldičkom ljiljanu pa je ispalo da Papa podupire Michaela Thomasa, Alvina Kamaru i ostale igrače New Orleans Saintsa.

Zaposlenici Vatikana koji vode službeni račun pape Franje na engleskom jeziku u nedjelju su se malo zbunili i na Twitteru pomiješali dvije vrste svetaca

Američki “Saintsi” na Twitteru imaju milijun i pol sljedbenika, a papa Franjo ih na engleskom računu ima oko 1,8 milijuna.

Tvit je vrlo brzo postao viralan, a potom su reagirale tisuće američkih fanova New Orleans Saintsa koji su se u šali Papi zahvalili na blagoslovu.

Hvalite Gospoda i dajte nam nogometa, napisao je jedan.

I premda mu nije bila namjera, papa Franjo u nedjelju je učinio čudo za Saintse jer su u nedjelju svladali Jacksonville Jaguarse sa 13:6.

New Orleans Saints je profesionalni klub američkog nogometa iz New Orleansa u Louisiani. Saintsi su osnovani 1967. godine, a najveći im je uspjeh bilo osvajanje Super Bowla u sezoni 2009.

(Hina)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.