Zabranjeno Pušenje otvara 14. West Herzegowina Fest

Specijalni glazbeni gosti ovogodišnjeg, 14. po redu, West Herzegowina Festa, koji će se održati od 28. do 30. srpnja u Širokom Brijegu su Zabranjeno Pušenje, S.A.R.S. i Natali Dizdar.

Zabranjeno pušenje nastupa u četvrtak 28.7., S.A.R.S. u petak 29.7., a Natali Dizdar u subotu 30.7.

Prijave za natjecateljski dio festivala završile su s prvim danima sedmog mjeseca, a na natječaj se prijavilo 68 filmova, 93 benda i 164 autora kratkih priča. Selektori West Herzegowina Festa odabrali su autore, pa će na festivalu će biti prikazana 22 filma, nastupit će devet bendova, a u festivalskom fanzinu naći će se 32 kratke priče.

Portal Jabuka.tv sljedeći tjedan dijeli ulaznice za svaku večer festivala. Uključite push notifikacije na portalu Jabuka.tv te tako prvi doznajte kada dijelimo ulaznice i time povećavate šansu za osvajanju iste.

O najboljima će ove godine odlučivati stručni žiri kojeg će činiti zvučna i stručna imena iz svijeta filma, glazbe i književnosti.

O najboljem filmu odlučit će glumci Luna Zimić Mijović i Enis Bešlagić te dugogodišnji prijatelj festivala Đelo Hadžiselimović.

Najbolji bend odabrat će glazbeni kritičari Zlatko Gal i Hrvoje Horvat te glazbenici Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko, inače jedan od pokretača Festivala.

WHF_14

Zvučna imena sjede i u književnom žiriju, pa će najbolje autore kratkih priča odabrati Magdalena Vodopija, direktorica Sa(n)jam knjige u Istri, književnici i novinari Gordan Nuhanović i Emir Imamović Pirke, inače dugogodišnji prijatelj WHF-a te veliko bosanskohercegovačko pero Josip Mlakić.

Najbolji u glazbenoj kategoriji bit će nagrađeni u snimanjem pjesme i spota dok će se autori kratkih filmova natjecati za novčanu nagradu, koju je osigurao HT-Eronet. Književni dio festivala je pod pokroviteljstvom portala Bljesak.info, koji je za najbolje autore kratkih priča osigurao novčane nagrade.

Ulaznice za festival, po cijeni od 10 KM, mogu se kupiti isključivo na ulazu.

Za ostale informacije posjetite internetske stranice festivala ili ih potražite na Facebooku.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.