Zabranili mu da glumi: Richard Gere otkrio zašto ga više nitko ne angažira u holivudskim filmovima

Slavni glumac više ne može dobiti filmske angažmane.

Slavni glumac Richard Gere otkrio je da ga holivudski studji više ne žele angažirati u filmovima zbog njegova javnog iznošenja mišljenja o Kini i njenom odnosu prema Tibetu, piše Mirror.

Naime, glumac je dugogodišnji borac za prava Tibetanaca, koji smatra da utjecaj Kine na filmsku industriju raste te da zbog toga više nema toliko angažmana kao prije, prenosi Net.hr.

Gere je u prošlosti bio jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca, a njegove glavne uloge u filmovima ‘Zgodna žena’, ‘Američki žigolo’ i ‘Oficir i džentlmen’ uspjesi su o kojima se i dan danas priča.

“Postoje filmovi u kojima ne mogu glumiti jer se Kini to neće svidjeti”, rekao je glumac za Hollywood Reporter i dodao: “Nedavno sam imao sastanak na kojem su mi rekli da neće financirati moj film jer bi to uzrujalo Kineze.”

Gere je Kinu prvi put javno prozvao davne 1993. godine na dodjeli nagrada Oscar, kad je govorio o kineskoj okupaciji i ukazao na ‘veliko kršenje ljudskih prava’. Iako su svi bili zadovoljni kako glumi, studio mu je nakon toga rekao da više neće sudjelovati na njihovim konferencijama za novinare.

A priznao je i da je doživio neugodno iskustvo s kineskim producentom. “Prvo je pristao raditi sa mnom na jednom neovisnom filmu, a onda me nazvao dva tjedna prije početka snimanja i rekao da ipak ne može. Razgovarali smo preko zaštićene telefonske linije, a da smo radili skupa ni on ni njegova obitelj više nikada ne bi smjeli napustiti zemlju”, otkrio je.

Slavni glumac sada radi na malim, neovisnim filmovima, te ga cijela situacija previše ne brine. “Bio sam dovoljno uspješan u posljednjih trideset godina da si mogu to sada priuštiti”, zaključio je Gere.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.