Policija HNŽ-a ide u štrajk?

Ako Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) ne ispuni uvjete oko imenovanja neovisnoga arbitra, vrlo je izvjesno da će Sindikat policije u HNŽ-u u srijedu, 26. travnja, organizirati štrajk upozorenja i prosvjednu šetnju, potvrdio je Feni predsjednik toga sindikata Kemal Đono.

”Važno nam je da se taj proces oko generalnoga štrajka ‘otkoči’, a ukoliko se to ne dogodi do srijede, vrlo je izvjesno da idemo u štrajk upozorenja”, kazao je Đono, dodavši kako je Vladi HNŽ-a potrebno devet mjeseci da imenuje arbitra koji bi trebao odrediti koje poslove policija mora obavljati tijekom generalnoga štrajka.

Dodao je kako je Sindikat već donio odluku o štrajku upozorenja, no još uvijek nije odredio mjesto i vrijeme održavanja jer čeka da županijska Vlada ispuni svoj dio obveza.

”Do srijede ih čekamo, a budu li nas i dalje ignorirali, idemo u štrajk upozorenja”, ustvrdio je predsjednik Sindikata policije u HNŽ-a, napomenuvši kako je vrlo izvjesno da će štrajk započeti u srijedu, 26. travnja, i trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Dodao je kako Sindikat policije nakon imenovanja arbitra želi pokrenuti generalni štrajk zbog nepostojanja socijalnoga dijaloga te nepoštivanja radnoga zakonodavstva i izvršnih sudskih odluka.

(Fena)

2 komentara

  • MOLIM VAS SAMO RECITE ZAŠTO,PRIMATE UREDNO I NA VRIJEME PLAĆE A ŠTITITE PRODAJE DROGE U SVAKOJ ULICI,SVAKA BAKA ZNA GDJE SE MOŽE NABAVITI-GUDRA-ŽUTO-TRAVA I SPID, A VI ŠTRAJKUJTE ,TO JE NAJBOLJE

  • Zaboravljeni Branitelji prosvjeduju ga svoja neostvarena prava, i Drzava salje policiju na granicu.Ja se pitam ako policija ide u strajk koja ce to vojska sprijecit ?? Ima li jos neka spezijalna ,koja djeluje dok ovi strajkuju?? Trazim puno??

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.