Zabrana zapošljavanja u ministarstvima i institucijama HNŽ-a

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj je sjednici s ciljem osiguranja pretpostavki za provedbu aktivnosti na izradi Nacrta Proračuna HNŽ za 2018. godinu, usvojila Smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Smjernice sadrže strateške ciljeve i prioritete Vlade, temeljne makroekonomske i pokazatelje ekonomske i fiskalne politike, pretpostavke društvenog i gospodarskog razvitka u BiH, procjenu prihoda za razdoblje 2018.- 2020. i pregled obveza po temelju unutarnjeg i vanjskog duga i izdanih garancija u HNŽ, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Također, Vlada je usvojila Izvješće o izvršenju Proračuna HNŽ i Izvješće o izvršenju Tekuće pričuve za razdoblje od 1.1. do 30.6.2017. godine.

S ciljem nastavka aktivnosti na stabiliziranju javnih financija, Vlada HNŽ je usvojila Odluku o zabrani zapošljavanja državnih službenika i namještenika u ministarstva i druga tijela uprave, te zaposlenike u ustanovama i drugim institucijama koje se financiraju iz Proračuna HNŽ, kao i izvanproračunskih fondova HNŽ u razdoblju od 1.9. do 1. 10. 2017. godine.

Odluka se ne odnosi na zapošljavanje u slučaju smrti, odlaska u mirovinu ili prelaska u drugu instituciju ili u drugim iznimnim slučajevima o čemu odluku donosi Vlada, kao i na zapošljavanje u osnovnim i srednjim školama na koje se primjenjuje odluka Vlade o davanju ovlasti Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa za odobravanje prijama zaposlenika.

Vlada je, s ciljem potpore radu i nabave najnužnije opreme kako bi korisnicima zdravstvenih usluga bila osigurana dostupnija i kvalitetnija zdravstvena skrb, bolničkim zdravstvenim ustanovama u HNŽ izdvojila sredstava u iznosu 531.000,00 KM.

Također, Kantonalnoj bolnici ”Dr. Safet Mujić” Mostar i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar za provedbu projekata promoviranja zdravlja i preveniranja bolesti i ovisnosti bit će izdvojeno 45.000,00 KM. Vlada je usvojila i Informaciju o provedenoj proljetnoj fazi obveznog preventivnog sustavnog deratiziranja na području HNŽ u 2017. u kojoj je istaknuto kako je deratiziranje uspješno provedeno, te su uz ostale, njime obuhvaćeni odgojno-obrazovni i kulturni objekti, gradska naselja, te zdravstvene ustanove.

Iz resora Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, Vlada je usvojila Odluku kojom je više od 100 institucija iz područja športa i kulture, temeljem provedenih natječaja, dobilo financijsku potporu u radu.

Vlada je usvojila Odluku o davanju suglasnosti za darovanje osnovnih sredstava Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ kojom će Zračnoj luci Mostar biti u trajno vlasništvo darovana dva rendgenska uređaja i jedna metal-detektorska vrata.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Hahahahahha, mjesec dana zabrane zapošljavanja, po ovakvo mazanje očiju ne postoji ni u najgorim diktaturama na svijetu. Kad čovjek pomisli da ne mogu donijeti gluplju odluku i da su dostigli vrhunac neinteligencije, oni nas demantiraju i neizravno nam kažu kako smo svi glupi i nesposobni jer oni sjede na važnim pozicijama i odlučuju o sudbini ljudi koji su 100 puta pametniji od njih

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.