Zabilježeni prvi slučajevi kršenja izborne šutnje

Izborna šutnja uoči nedjeljnih izbora počela je jutros u 7 sati. 

Unatoč mnogim upozorenjima, već su zabilježeni slučajevi kršenja izborne šutnje. Tako je jutros na neke mostarske adrese stiglo pismo koje potpisuje čelnik SDP-a BiH Nermin Nikšić, piše Bljesak.info.

U pismu se Nikšić, svom potencijalnom biračkom tijelu, zahvaljuje u anketi koju je organizirala NVO CEI o odlasku mladih iz ove zemlje, predstavlja svoju viziju zajedničkog rada te u konačnici poziva  na glasovanje, odnosno podršku SDP-u.

Drugi slučaj kršenja izborne šutnje zabilježen je u Banjoj Luci gdje je kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za izaslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Momčilo Antonić dijelio danas u Banjoj Luci predizborni materijal i pozivao građane da glasuju za njega.

Podsjećamo da se za kršenje izborne šutnje u skladu s odredbama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine političkim subjektima koji sudjeluju na izborima može  izreći novčana kazna od 1.000 do 10.000 KM. 

(www.jabuka.tv)

 


3 komentara

 • Nije glasovanje nego glasanje. Glasovanje je ruska riječ. Hrvatska riječ je glasanje. Za one koji tvrde da to rade ptice evo objašnjenja. Kod životinja je to povratni glagol koji zaista znači ono što životinje rade . Dakle one SE GLASAJU svaka svojim glasom, a mi kad nekoga biramo, onda GLASAMO.

  • Birači?
   Birač?
   Biračko mjesto?
   Glasači?
   Glasač?
   Glasačko mjesto?

   Biramo kemijskom olovkom stavljanjem križića u polje ispred stranke ili kanditata.
   Ako bi glasali onda bi došli na biračko mjesto i dali izjavu glasom, nešto slično kao na sjednicama kad se pojedinačno svaki zastupnik javno izjašnjava za ili protiv

   Zaključak: biramo a ne glasamo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.