Zabilježen 38. slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj – Jabuka.tv

Zabilježen 38. slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

Nacionalni stožer civilne zaštite obratio se medijima i javnosti od 16 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu u Hrvatskoj.

Na konferenciji za medije koja je održana jutros u 8:30 sati potvrđeno je pet novih slučajeva. Jutros je, dakle, broj zaraženih bio 37 a od konferencije za medije je narastao na 38.

Najnovjiji slučaj je sportašica koja se zarazila u Rumunjskoj na natjecanju i koja ima blage simptome. Osim toga, ministar Božinović je otkrio kako policija provjerava drže li se sve osobe koje bi to trebale propisane samoizolacije, ali i dodao kaok su kazne za kršenje izolacije 8000 kuna te kako se već izdaju.

Osim toga, rekao je i kako se radi na novim mjerama za vozače kamiona.

Kako bismo osigurali opskrbu za hrvatske potrebe, uvest ćemo poseban režim za vozače kamiona koji su iz Hrvatske i donose robu u zemlju. Oni će biti izolirani. Kad se iskrca roba iz kamiona, bit će smješteni u objekte koji mogu odgovarati uvjetima karantene, a također i objekti koji imaju prostor da bi se kamioni tamo mogli parkirati do trenutka kada obavlja sljedeću vožnju, drugog načina nema, rekao je, prenosi Index.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.