Za zapadnu Hercegovinu objavljen žuti meteoalarm

Iz Civilne zaštite ŽZH obavijestili su javnost kako je za područje zapadne Hercegovine objavljen žuti meteoalarm te kako su tijekom četvrtka zabilježena tri požara na području Ljubuškog, Širokog Brijega i Posušja.

Prvi požar dogodio se u Ljubuškomu  vremenu od 14:30 do 16:00 sati, kada su ljubuški vatrogasci (četiri vatrogasca s dva vozila) gasili požar u mjestu Vitina. Gorjela je trava i nisko raslinje. Opožarena manja površina.

Isti dan u vremenu od 17:00 do 17:30 sati, širokobriješki vatrogasci (dva vatrogasca s jednim vozilom) su gasili ponovno aktivirani požar na lokalitetu Bošnjakovo Brdo. Gorjela je šuma i trava.

Opožarena površina je oko 700m2.

Treći požar zabilježen je u vremenu od 17:00 do 18:20 sati, kada su posuški vatrogasci (dva vatrogasca s jednim vozilom) su gasili požar u mjestu Vinjani na lokalitetu Kraljevići. Gorjela je suha trava.

Opožarena površina je oko 2.000m2.

Iz Civilne zaštite javili su kako je u petak za područje ŽZH objavljen žuti meteoalarm u vremenu od 12:00 do 23:59 sati:

Očekuju se povremeno udari vjetra sjevernog smjera brzine 40-55km/h.

Planirana isključenja struje

Iz JP EP HZHB (Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ Herceg Bosne d. d. Mostar) doznaje se da je elektroopskrba uredna, ali da su planirana određena isključenja na području Širokog Brijega,

Planirana isključenja struje za danas:

  • Poslovnica Elektro Široki Brijeg
    I DV 10 kV Gradac ( TS D.Gradac 2 Kopilaši i TS G.Gradac 3 Šaškur Stari ) 08:00 – 16:00 sati
  • Poslovnica Elektro Široki Brijeg
    II DV 10 kV Dobrič ( naselja: Provo, Grabova Draga, Bagdale, Šaškur, Dobrič i trafostanice: TS Hering, TS Farma ) 08:00 – 16:00 sati
  • Poslovnica Elektro Široki Brijeg
    III DV 10 kV Miljkovići ( TS Jastrebinka ) 09:00 – 15:00 sati

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.