Za vikend u Masnoj Luci Međunarodni znanstveni simpozij ”Blidinje 2015.” – Jabuka.tv

Za vikend u Masnoj Luci Međunarodni znanstveni simpozij ”Blidinje 2015.”

U subotu 10. listopada i nedjelju 11. listopada u Parku prirode Blidnje (Masna Luka), s početkom u 10.30 sati (subota), bit će održan Međunarodni znanstveni simpozij ”Blidinje 2015.”.

Organizator simpozija je Sveučilište u Mostaru, a suorganizatori su Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Puli i Sveučilište u Varaždinu.

Na Simpoziju će se sa znanstvenog i stručnog stajališta vrednovati zaštićeni životni prostor. Posebna pozornost bit će posvećena raznolikostima, posebnostima i održivosti Parka prirode Blidinje.

Simpozij će biti održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine i supokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH.

Suradnici u organizaciji Simpozija su vlade županija: Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Herceg-bosanske, Srednjobosanske i Posavske.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Opet mlaćenje prazne slame. Organiziraju se neki simpoziji, a pojedini fakulteti na
  sveučilištu u Mostaru grcaju u problemima, dok neki drugi svojim djelatnicima isplaćuju basnoslovne plaće. Kako ih nije sram, poltroni, ulizice i pokvarenjaci. To nije nikakvo sveučilište, već leglo kriminalaca, poltrona i manipulatora.

 • Rektorat Sveučilišta u Mostaru je ispostava središnjice HDZ-a. Tamo je leglo udbaša,
  znanstvenika bez znanosti, poštenjačina bez poštenja, legalista bez legalizma i probisvijeta najgore vrste. Katastrofa!!!

 • A što se tiče parka prirode Blidinje to je gotova priča već odavno. To, bogom dano, područje već je odavno uništeno i ne predstavlja više nikakav park prirode, već park gluposti i sebičnosti. Nažalost, u najvećoj mjeri tomu je kumovala crkva na čelu s Fra Petrom Krasićem, koji je gore proveo najljepše godine svoga života ne polažući crkvenoj hijerarhiji nikakve račune. Radi je ono što je htio i želio i na kraju uništio ono što nam je sam Bog dao.
  A ovi kvazi znanstvenici i kvazi znanstveni skupovi tu ništa ne mogu promijeniti. Mogu samo povremeno napraviti ovakve izlete u Masnu Luku, malo popričati, dobro se najesti na tuđi račun i otići svaki za svojim poslom.

 • 1.bit će prvo govora o prpi uz mišine.
  2.drug točka je aperitiv.
  3.treća točka je zašto aperitiv nije prva točka
  4.Četvrta su uštipci, zalučeni ili ne
  5.teletina ili janjetina pod sač
  6.tko će platiti
  7.prijedlog nagrade Zupaniji ZH jer plate sve na kraju
  8. Ugroženost hrvata na potezu svinjača badnji

 • Park Prirode Blidnje a u njemu šljunkara,manji deponiji smeća,krivolv cvjeta, arhitektura bez ikakavog plana i programa.Simpozij o čemu??? možda o gluposti nas samih koji sve to gledamo!
  Bit će gomila prdonja koji ne znaju izreći dvije rečenice iz glava već danima sastavljaju na papir pa čitaju floskule…
  Bolje bi bilo donijet zakon na državnom nivou pa malo stisnut oničišćivače prirode,krivolovce,i napravit reviziju da se vidi tko si je podigao životne standarde
  “k” radeć u praku!

 • Mozda ne znate da se upravo Fra Petar protivio asvaltiranju ceste za Blidinje i da se ocuva ,nepravedni ste kad napadate onog ko je cuvao planinu .Svakog je primio i posavjetovao da se sacuva ovaj raj na zemlji .

 • Svako desetak godina simpoziraju stručne glave i neko to i plati. U međuvremenu, ubijaju idioti rijetku divljač, bacaju razni otpad majmuni , grade kriminalci kuće di im pane na pamet, devastiraju što se da itd. Šta će ti jadni fra Petar, koliko je moga trudio se. Nema strategije ni reda ni u čemu pa ni u tome. Koliko miliona je utrošeno u te vikendice u kojima sada i nikoga nema a nemaju se komu ni prodat. Tu su završili mnogi milioni ako to uopće nekoga briga.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.