Za sve je ‘kriv’ Apple: Otkriven uzrok problema na Samsungovom Noteu 7

S obzirom kako su prije predstavljanja iPhonea 7 i 7 Plus neke prognoze govorile kako bi Cookova kompanija u tom tromjesečnom razdoblju mogla prodati između 55 i 60 milijuna telefona, postavlja se pitanje što se u ovom kratkom vremenu promijenilo. Jedan od razloga jest što Apple ipak nije razočarao s novim modelima svojih telefona (kako su mnogi ranije govorili), a drugi veliki razlog jest – Samsung i problemi ove kompanije s baterijom Galaxy Notea 7. Prema izvještajima brojnih tehnoloških medija, predviđa se kako bi se veliki broj korisnika koji su htjeli kupiti Note 7, mogao odlučiti na kupovinu iPhonea s 5,5 inčnim ekranom. Dakle, Apple bi za dodatno povećanje prodaje i profita mogao zahvaliti svom najvećem konkurentu, a jučer smo saznali kako je za dio problema u koje je Samsung upao s Noteom 7 ‘kriv’ Apple.

Naime, prema Bloombergu, nakon što su početkom godine Samsungovi menadžeri saznali kako će novi modeli iPhonea biti ‘dosadni’, odlučili su kako je to prilika koju moraju iskoristiti i s novim Noteom napraviti veliki korak ispred Applea. Vjerovali su kako će s opcijama poput zakrivljenog ekrana, skenera šarenice oka, baterijom s brzim punjenjem i drugim novitetima dokazati kako su, kada su inovacije u pitanju, ispred američke kompanije. Kako bi se požurili s predstavljanjem novog telefona, dobavljačima komponenti dali su vrlo kratke rokove za isporuku, a Samsungovi zaposlenici radili su naporno i danonoćno često spavajući u uredima. Ključna komponenta za novi Note trebala je biti baterija – razvoj snažnih baterija koje se mogu brzo napuniti predstavlja ‘veliki izazov za proizvođače i povećava rizik od potencijalnih problema’, što se na kraju pokazalo pogubnim za Samsung, komentirali su na Bloombergu. Dok je prošlogodišnji model imao bateriju kapaciteta 3,000mAh, Samsungovi menadžeri u Note 7 htjeli su ‘ugurati’ bateriju kapaciteta 3,500mAh.

S obzirom kako su prva testiranja ovog telefona, na kojima su se najviše orijentirali na brzinu prijenosa podataka i antenu prošla zadovoljavajuće te nije otkriven problem s baterijama, Note 7 dobio je zeleno svjetlo za početak prodaje. Činilo se kako je, usprkos kratkim rokovima, neprospavanim noćima i velikom stresu, sve na kraju dobro prošlo, što su pokazale recenzije tehnoloških portala koje su imale samo riječi hvale za ovaj uređaj – sve dok se na društvenim mrežama nisu pojavile prve fotografije uništenih telefona kojima su eksplodirale baterije.

Samsungovo forsiranje i želja da mjesec dana prije iPhonea predstave svoj flagship model i Appleu uzmu dio pozornosti na kraju će ih skupo koštati jer početkom ovog mjeseca najavili povlačenje svih telefona (direktan trošak kreće se oko milijardu dolara, iako neki tvrde da bi se mogao popeti na svije milijarde dolara), no puno veća šteta za Samsung mogao bi biti gubitak ugleda pred korisnicima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.