Za snimanje videosnimke na satu nastave ‘leti’ se iz škole – Jabuka.tv

Za snimanje videosnimke na satu nastave ‘leti’ se iz škole

Srednjoškolac će biti izbačen iz škole, ako snima videosnimke tijekom nastave i distribuira ih, ako se ponaša nasilnički, i ako posjeduje oružje ili koristi alkohol i narkotička sredstva.

Pprekršaji se dijele u dvije skupine – lakše za koje su predviđeni ukori raznih školskih tijela, i teže za koje se može izreći kazna premještanja u najbližu školu, pravila su koja vreijede u RS-u, piše Večernji list.

Zanimljiva je činjenica da za razliku od zemalja u okruženju, prekršaji se skoro i ne razlikuju kada su u pitanju osnovno i srednje obrazovanje, ali osnovci, za razliku od srednjoškolaca, za iste stvari ne mogu biti isključeni iz škole.

”Isključenje iz škole kao odgojno-disciplinska mjera se izriče samo za težu povredu obveza, i to u srednjoj školi. Nastavničko vijeće donosi odluku o tome. Teži prekršaj pravila podrazumijeva prepravljanje podataka u svjedodžbi ili diplomi, prepravljanje ili dopisivanje podataka u školskoj evidenciji, političko organizovanje u školi, krađu i uništavanje imovine škole, upotrebu alkohola ili narkotičkih sredstava, vršnjačko nasilničko ponašanje, posjedovanje oružja, neopravdano izostajanje s nastave, snimanje videosnimki u školi i njihova distribucija”, priopćili su iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.