Za rekonstrukciju ceste Posušje – Jablanica odobreno 1,85 milijuna KM

Vlada Federacije BiH izmijenila je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava ”Grant Federalnoj direkciji cesta za Kapitalne investicije” utvrđenih Proračunom FBiH za 2007. godinu.

Na ovaj način su na Listu odobrenih projekata ušle izgradnja magistralne ceste M-4 Doboj – Tuzla, dionica Drežnik (bolnica “Kreka”) – petlja Šićki Brod, dužine 4,8 kilometara (odobreno 16.150.000 KM) i rekonstrukcija ceste Posušje – Jablanica (odobreno 1.850.000 KM).

Kako je priopćeno iz Ureda vlade FBiH za odnose s javnošću, sredstva su osigurana preusmjeravanjem dijela neinvestiranih sredstava iz postojećih programa. Time je omogućena efikasnija realizacija odobrenih projekata, te izravno podržan razvoj cestovne infrastrukture regionalnog i lokalnog nivoa.

Vlada je prihvatila i informaciju o rekonstrukciji ceste Posušje – Jablanica, te zadužila JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo da, u skladu s procijenjenim troškovima rekonstrukcije i pratećoj tehničkoj dokumentaciji, ovaj projekt realizira u cijelosti.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.