Za oružani napad u Torontu odgovornost preuzela tzv. Islamska država

Pripadnici terorističke Islamske države objavili su u srijedu da je napadač koji je prije dva dana ubio u kanadskom Torontu dvoje ljudi i ranio njih 14 njihov ‘vojnik’ odnosno da pripada ISIL-u.

Novinska agencija Amaq, poluslužbena agencija ove skupine, objavila je da je nedjeljni napad, u kojem je napadač ubijen, izveden kao odgovor na pozivIslamske države, upućen njenim sljedbenicima, da napadnu građane država koje sudjeluju u savezu predvođenom SAD-om koji se bori protiv ove terorističke organizacije.

Agencija Amaq nije navela ime napadača.

Kanadske vlasti identificirale su napadača kao 29-ogodišnjeg Faisala Husseina, objavivši također da njegovo ime nije bilo na listama saveznih službi koje brinu o nacionalnoj sigurnosti.

Husseinovi roditelji kazali su da se njihov sin borio s psihozom i depresijom, prenijela je Kanadska radiotelevizija.

U oružanom napadu koji se dogodio u nedjelju navečer u četvrti Toronta punoj restorana i kafića ubijene su 10-ogodišnja djevojčica i 18-ogodišnja djevojka.

(Hina)


1 komentar

  • Kakva ISIL kada su teroristu već proglasili umno poremećenom i psihički neuračunljivom bolesnom osobom. Ova tzv. “politička korektnost” je sranje u mp3.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.