Za kupovinu zgrada institucija BiH u Mostaru izdvojeno 5 milijuna KM – Jabuka.tv

Za kupovinu zgrada institucija BiH u Mostaru izdvojeno 5 milijuna KM

Vijeće ministara BiH je danas, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo Odluku o odobravanju Projekta nabavke objekta za smještaj institucija BiH u Mostaru, s ciljem sustavnog rješavanja problema smještaja institucija BiH, a na osnovu zaključaka Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH te preporuka Ureda za reviziju institucija BiH.

Projekt je vrijedan 5.000.000,00 KM, a sredstva su već planirana u proračunu institucija BiH za 2015. godinu i nema novih financijskih izdvajanja, a vodit će se kao Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za razdoblje od 2015. do 2017. godine.

Vijeće ministara BiH će, na prijedlog Službe za zajedničke poslove institucija BiH, donijeti posebnu odluku kojom će se precizno utvrditi cijena, lokacija i površina objekta koji je predmet nabavke.

Kupovinom objekta dugoročno se rješava pitanje smještaja za institucije BiH sa sjedištem u Mostaru i ostvaruju nove proračunske uštede, što je jedan od prioriteta aktualnog Vijeća ministara BiH, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.