Za gospodarsku zonu Trn potpisan ugovor vrijedan 100.000 KM

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević te gradonačelnici i načelnici 11 gradova i općina u FBiH sa Federalnim ministarom razvoja, poduzetništva i obrta Sanjinom Halimovićem potpisali su ugovore o dodjeli novca za unapređenje poduzetničkih zona u FBiH.

Ukupna vrijednost financiranja ovog projekta u jedinicama lokalne samouprave je 1.570.000 KM, od čega je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta osiguralo milijun KM, a Vlada Švicarske i UNDP dodatnih 570.000 KM. Temeljem potpisanog ugovora Široki Brijeg će dobiti 100.000 KM za poduzetničku zonu “Trn”.

„Lokalna razina koja je najbliža građanima mora funkcionirati, a današnji ugovori su put za podršku ulaganju kapitala i stvaranju novih radnih mjesta“, rekao je prigodom potpisivanja ugovora gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Očekuje se da projekti rezultiraju kreiranjem 670 novih radnih mjesta i unapređenjem uvjeta za nove investicije te za proširenje poslovnih subjekata u poduzetničkim zonama.

Osim gradonačelnika Kraljevića ugovore su potpisali gradonačelnik Zenice i načelnici općina: Sanski Most, Maglaj, Tešanj, Usora, Cazin, Livno, Zavidovići, Kreševo, Stolac i Odžak.

(www.jabuka.tv | Foto: Klix.ba)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.