Privremeno financiranje Grada Širokog Brijega: 2,6 milijuna maraka u tri mjeseca

Nakon usvajanja zapisnika sa 22. sjednice Općinskog/Gradskog vijeća, usvojena je Odluka o privremenom financiranju Grada Širokog Brijega za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2015. godine u iznosu 2.650.500,00 KM. Prema ovoj odluci Proračun Grada Širokog Brijega za 2015. godinu mora se donijeti najkasnije do 31. ožujka 2015. Odluku je obrazložio Mate Zadro, pomoćnik gradonačelnika za financije.

Usvojena je Odluka o utvrđivanju naknade za usluge Dječjeg vrtića „Pčelica“ Široki Brijeg, prema kojoj roditelji korisnici usluga za djecu u jaslicama plaćaju 220,00 KM, a za djecu u redovitom devetosatnom programu 195,00 KM mjesečno. Odluku je obrazložio predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić koji je razlog povećanja cijene vrtića istaknuo između ostalog zbog problema u poslovanju te da cijena nije promijenjena od 2000. godine.

Nezavisni vijećnik Mirko Zovko je predložio privatizaciju svih javnih poduzeća te da se pronađe investitor koji će bolje i učinkovitije upravljati javnim poduzećima i ustanovama. Zovko je istaknuo i neravnopravan položaj privatnih vrtića. Vijećnik Marko Marušić je podržao prijedlog vijećnika Zovke.

Većinom glasova usvojena je i Odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja u akademskoj 2014./15. godini.

Grad Široki Brijeg će dodijeliti po dvije stipendije za studente sljedećih deficitarnih zanimanja: studije matematike, geodezije, fizike, psihologije, defektologije i logopedije te po jednu stipendiju za studente medicine, biologije i kemije, latinskog jezika i arhitekture.

Od ove akademske godine novost je da studenti s prosjekom 5,00 ili 10,00, studenti bez oba roditelja te studenti čija su oba roditelja stopostotni invalidi dobivaju studentske stipendije izravno bez bodovanja i bez obzira na vrstu studija.

Gradsko vijeće je, također, donijelo Odluku o davanju suglasnosti na imenovanje Radmile Gašpar na mjesto ravnateljice JU Centar za socijalni rad.

Usvojena je Odluka o prodaji nekretnina u katastarskoj općini Lištica i Dobrič. Prema ovoj odluci ovlašćuje se gradonačelnik Miro Kraljević da raspiše javni oglas o licitaciji četiri nekretnine u navedenim katastarskim općinama.

Usvojena je i Odluka o određivanju građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu, a koje se nalaze na području katastarske općine Lištica (Puringaj).

Usvojena su Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu površine 1.607 m² u korist poduzeća „Feal“ d.o.o Široki Brijeg i građevinskog zemljišta površine 336 m² u korist graditelja poslovno-garažnog objekta Stipe Lončara, sina Karla iz Širokog Brijega.

Usvojena su Rješenja o konačnom imenovanju Upravnih vijeća i Nadzornih odbora:

a) Upravnog vijeća JU „Coming“, Široki Brijeg: Andrija Kraljević, predsjednik te Vilson Crnjac i Irena Knezović, članovi.
b) člana Upravnog vijeća JU Dječji vrtić Pčelica: Inga Grbešić, član.
c) Upravnog vijeća JU „Hrvatski kulturni dom“: Ivo Pavković, predsjednik te Boro Đolo i Jozo Martinović, članovi.
d) Nadzornog odbora JP „Veterinarska stanica“ d.o.o.: Mile Ivanković, Josip Bubalo i Ante Kvesić, članovi.
e) Nadzornog odbora JP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o.: Mladen Kožul, Dragan Ćubela i Ivica Čolak, članovi.
f) Nadzornog odbora JP Radio postaja Široki Brijeg d.o.o.: Mate Ćuk, Boro Hrkać i Kristina Pavković, članovi.
.
Vijećnici su primili na znanje informaciju o zaštiti i stanju okoliša i aktivnosti oko izrade Lokalnog ekološkog akcijskog plana i zbrinjavanja otpada koju je podnio Boro Zovko, pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Također su primili na znanje i informaciju o aktivnostima iz oblasti kulture, sporta i drugih društvenih događanja.

Vijećnik Narodne stranke Radom za boljitak, Krešimir Šakić je u točki Vijećnička pitanja, primjedbe i prijedlozi predložio da Grad Široki Brijeg isplati jednokratnu pomoć djelatnicima ZDI produkt d.o.o. sa sjedištem na Visokoj glavici u iznosu 500,00 KM.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

 • Netko bi više morao reći ovima koji raspisuju natječaj da ”defektologija” kao studij više ne postoji( ni u Zagrebu ni u Tuzl kao jedinim Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetima na ovim područjima) nego upravo taj ERF sa različitim usmjerenjima (logopedija, socijalna pedagogija, rehabilitacija).

 • Dragi g. Šakic, nikakav problem, čim tvoj “nalogodavac” uplati dolje navedeno:

  DUG PO OSNOVU PDV-a 02.07.2014. godine:

  FARMKO d.o.o. 3.334.296,69
  MI-MO d.o.o. 2.246.402,31
  FARMER d.o.o. 1.831.698,88
  DUV. POLJE d.o.o. 1.013.007,88
  ZD.I-PRODUKT d.o.o. 345.019,02
  OPTIMUM d.o.o. 337.143,55
  LIJANOVICI d.o.o. 135.067,55
  ukupno: 9.242.635,88

  DUG PO OSNOVU POREZA, DOPRINOSA,TAKSI I DR. NAKNADA 30.11.2014. godine:

  MES. IND. LIJANOVICI d.o.o. 950.280,54
  OPTIMUM d.o.o. 189.853,69
  LIJANOVICI d.o.o. 182.935,86
  OKTAN d.o.o. 57.095,88
  ukupno: 1.380.165,97

  DUG PO OSNOVU CARINA na dan 30.11.2014. godine:

  MEGACOM d.o.o. 6.118.019,67
  MES. IND. LIJANOVICI d.o.o. 316.111,70
  ukupno: 6.434.131,37

  UKUPNO: 17.056.933,22

  Napomena: svi iznosi su u KM!

 • Javna poduzeća utemeljila općina Široki Brijeg i svoje djelatnike imenuje u upravna vijeća i nadzorne odbore, a ovi posluju katastrofalno? Pa vidi li itko išta nelogično, nemoralno, nezakonito, koruptivno u tome ili smo toliko ogrizli u krimogenom djelovanju HDZ-a da smo postali gluhi, slijepi, nijemi i imuni?

 • žalosno kome ja dadoh glas… sramite se!!!!! umjesto da cijene vrtića padaju vi ih dižete … zante li vi da je državni vrtić u hrvatskoj 80 KM… falilo Vam za sve iduće Božiće ovo što mi izbijate iz džepa… GAMADI!!!!!!!!!! STOKO!!!!!!!!!! LIJANOVIĆEVI BLIZANCI!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • jebite se nastavili ste politikom lijana u kojem su veći poticaji na stoku nego na djecu..,. jebem to hrvatsko domoljubno patriotski katoličko u vama… sramite se stoko!!!!!!! STOKO!!!!!!

 • piže vjerniče vidim da si digao glas za djecu…puj sramote, jude, jude ljudskog roda, a tek onda hrvata i ljudi koji su glasali za Vas

 • Slazem se s ovim komentarom,nije mi jasno kako ovi iz upravnog odbora koji nemaju veze s poslovanjem mogu unaprijediti ova poduzeca.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.