Posušje još jednom dokazalo zašto je prvo u BiH po broju darivatelja krvi

U ponedjeljak je u restoranu Astoria u Posušju održano tradicionalno božićno dobrovoljno darivanje krvi koje je organizirao Crveni križ Posušje u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar.

Krv je dobrovoljno darovalo 45 građana, a ukupna brojka prikupljenih doza dragocjene tekućine za prosinac ove godine iznosi 91 s obzirom da je Crveni križ Posušje imao dvije izvanredne akcije darivanja krvi u SKB Mostaru zbog operacija teško oboljelih sugrađana.

Nakon akcije održan je božićni domjenak za djelatnike Odjela za transfuzijsku medicinu SKB Mostar, darivatelje krvi te vrijedne volonterke i volontere Crvenog križa ove općine.

Posušje je u Bosni i Hercegovini poznato po tome što je najmlađa općina u državi, a isto tako ova općina uvjerljivo drži broj jedan u državi kada je u pitanju broj dobrovoljnih darivatelja krvi – Posušje se može pohvaliti da ih ima čak preko 1.200!

darivanje_krvi_posusje_1 darivanje_krvi_posusje_2 darivanje_krvi_posusje_3 darivanje_krvi_posusje_4 darivanje_krvi_posusje_5 darivanje_krvi_posusje_6 darivanje_krvi_posusje_7 darivanje_krvi_posusje_8 darivanje_krvi_posusje_9 darivanje_krvi_posusje_10 darivanje_krvi_posusje_11 darivanje_krvi_posusje_12 darivanje_krvi_posusje_13

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)



4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.