Za 15 dana odlaze i preostali radnici Aluminija, nema odgovora tko ga preuzima, a niti tko ga je uništio

Skupština mostarskog Aluminija koja je bila zakazana za 17. siječnja je odgođena.

Razlog je taj što još nije definitivno sve usklađeno u konačnom prijedlogu ugovora o najmu tvornice izraelskoj Abraham grupi. Zasada nije poznato kada će se održati Skupština posrnule kompanije.

Ono što se zna je da krajem siječnja Aluminij ostaje i bez preostalih dvadesetak djelatnika koji su trenutačno zaduženi na popisivanju stanja. Upravi društva mandat prestaje posljednjeg dana siječnja, a zasada nema informacija tko bi mogao preuzeti “kormilo” kompanije koja će se pod vodstvom izraelske korporacije navodno polako početi dizati iz pepela.

Nije to nikakva utjeha za veliki broj radnika koji su ostali bez posla, jer će proći još dugo vremena dok se postigne konačan dogovor s investitorima, a potom i dok se ponovno pokrene proizvodnja. Ako Izraelci i vlasnici Aluminija uopće uspiju pronaći zajednički jezik, izraelska grupacija pokrenula bi Ljevaonicu što bi osiguralo određeni manji broj radnih mjesta. Ali, upitno je s kojim radnicima jer su mnogi već napustili državu, dok je politički podobna manjima vezama prebačena na druga unosna radna mjesta.

Podsjetimo, resorni ministar Nermin Džindić prije nekoliko dana je poručio kako je najbolje da Aluminij ode u stečaj, prenosi Dnevni list.

Očekujemo još jedan razgovor s Abraham grupacijom, a to će vjerojatno biti u idućih 15-ak dana, iako smo svjedoci da su prije nekoliko dana uručeni otkazi za ostale zaposlenike koji su bili ostavljeni u nekom tranzicijskom periodu. Sve ono na početku što smo rekli već nakon gašenja, a to je da Aluminij očekuje neki novi oblik poslovanja, evo sada se upravo to događa. Taj neki novi oblik je možda jedini objektivan i realan. Da sve to ode u stečaj i da se tijekom stečaja pokrene proizvodnja uz nekog strateškog partnera, kazao je Džindić.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

  • ta izraelska grupa samoje na papiru nece niko alminij preuzet tusu veliki dugovi dostizu miijardu maraka znase koje alminij unistijo toje hadeze.hadeze unistijoje dijo hercegovine od stoca neuma capijine mostara ijbuskog gruda tomislav grada. covic sa hadezeom hercegovacku ekonomiju unistijoje i ucrno zavijo.za sva vremena covicu.dabogdase ziv raspo od najgore bolesti sa tvojim hadezeom

  • Ovo je stvarnost zivljenja u drzavi gdje kriminal cvate a politicari vode glavnu rijec…Policija, tuzilastvo, sudovi na zalost sve je pod njihovom kontrolom. Zato nam i jeste ovako.

    • Crkvu si zaboravio! Sve je “njihovo” ! Ali običan narod mene čudi. Neka, još mi nismo dobro gladni niti žedni, neka, polako, ……naći će se ljudi kojima je svejedno hoće li biti živi ili mrtvi, kojima je svejedno hoće li ostatak života provesti u zatvoru ili na ko fol slobodi,…..e kada dođu takvi, onda će se nešto promijeniti, a do tada ……..neka svatko pokaže svoje pravo lice! Svi smo mi licemjeri, šutimo dok je nama dobro, a kada nas netko “ošamari”, onda bi mi da svi stanu uz nas i laju na mjesec, na zvijezde…..! Današnji čovjek nije ni nalik onome čovjeku kojega je Bog zamislio! Pitam se misli li itko umirati? Grijeh je gledati tuđu patnju, a ne poduzeti ništa da pokušamo pomoći, a koliko je tek veći grijeh sudjelovati u mućkama i igrama gladi ove sotonističke bande! Sve je stvar izbora, ništa se ne mora, mučenici kroz povijest su izgarali na lomači i mučenički ubijani na najgore moguće načine, a zašto, za pravdu Božiju. I oni su mogli reći “nemam izbora”!

  • Dok smo mi obični smrtnici imali plaće 250 KM u Aluminiju 1000, zatim mi nakon deset godina imamo 800 do 1000 a u Aluminiju 3000. Da je meni bilo barem jednu godinu vašu plaću ne bi imala obraza prigovarati nikome. Tražila sam posao u Aluminiju ali očito je to bilo rezervirano za vas i nisam ljubomorna.Ne možemo svi u Aluminij, EP, HT, HP, to je jasno svima. Zato šutite i radite kao i mi za 800 jer sigurno imate dosta ušteđevine. Nakon Alijanse i općenito zadnje desetljeće HDZ-u je bio zabranjen pristup u Aluminij. Kad ste došli do dna onda kriv Čović, kriv HDZ. Barem malo obraza sačuvajte.

    • Je netko mora i raditi.
      Priča oko Aluminija utišana za pola godine. Aluminij je ugašen 10.7, ovo ostalo su samo igrice i gluposti. Nitko neće ući u tu tvornicu da pravi gubitak, ma da je težak i milijarde. U ekonomiji ili jesi ili nisi, ako nemozes raditi profit, nemaš smisla.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.