Za 10 studenata Filozofskog fakulteta Mostar besplatna jedna godina školovanja

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru na samom je početku akademske godine ostvario suradnju s novim vodstvom Filozofskog fakulteta na Sveučilištu. Radi se o projektu kojima se određenom broju studenata, koji se nalaze u slabijoj materijalnoj situaciji, osigurava financijska potpora.

“Svi znamo koliko je loša situacija u državi, odnosno s kakvim problemima se susreću studenti. Upoznali smo mnogo kolega koji studiraju na Sveučilištu koji su morali odustati od studija zbog loše financijske situacije, kao i studenata koji su bili prisiljeni početi raditi za vrijeme studiranja, nakon čega njihovi uspjesi nisu bili jednaki prijašnjim.

Iz ovih razloga Filozofski fakultet je u suradnji sa Studentskim zborom otvorio Javni poziv za financijsku potporu onim studentima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji”, potvrdio je za Večernji list Vedran Biokšić, dopredsjednik Studentskog zbora.

Kako je kazao Vedran, prošle je godine na Pravnom fakultetu organiziran sličan projekt čiji su primjer i slijedili. Nova uprava fakulteta na čelu s dekanom Tomićem s oduševljenjem je prihvatila prijedlog te je dogovoreno da će u potpunosti plaćanja biti oslobođeno deset studenata, 20 studenata plaćanja jednog semestra dok će za oko 50 studenta biti omogućeno da uplate semestar u 4 obroka odnosno rate.

Povjerenstvo koje će donositi odluke čine tri profesora i dva predstavnika studenata iz Studentskog zbora, a već je izrađen i prijedlog pravilnika te se službeni javni poziv može očekivati krajem tekućega tjedna.

“Prijedlog će se pregledati, možda će se neki dijelovi i mijenjati. Naime, svjesni smo da će uvijek biti nezadovoljnih ljudi tako da ne želimo bilo koga oštetiti tako što ćemo napraviti neke pogreške u pravilniku kada budemo određivali tko će biti oslobođen plaćanja”, zaključio je Vedran Biokšić. (VL)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.