Yugo iz 1986. godine s dva V8 motora i gotovo tisuću “konja”

Na Facebook Marketplaceu se prodaje jedinstvena prerada legendarnog Yuga namijenjena utrkama ubrzanja, s dva 8,2-litrena motora iz Cadillaca Escalade te ukupno 960 konjskih snaga. Jedina je šteta što je trenutačno parkiran u SAD-u, i što košta gotovo kao novi Golf.

A što bi tek bilo da je “stari” iz pjesme Zabranjenog pušenja imao prilike u “bašču” uparkirati ovakav Yugo? Jedan Amerikanac trenutačno na Facebook Marketplaceu prodaje Zastavin Yugo iz 1986. godine kakav do sada nismo imali prilike vidjeti.

U skromnu šasiju ponosa jugoslavenske autoindustrije (a sprdnje ostatka svijeta) smjestila su se ovdje čak dva V8 motora iz Cadillaca Escalade, s po 8,2 litara zapremnine i s po 480 konjskih snaga.

Ukupno, dakle, pod haubama ovog “jugića” nalazi se nešto ispod tisuću “konja” – međutim, vlasnik kaže da se ne preporuča oba motora paliti istodobno jer dijele isti sustav hlađenja.

Ovaj twin-engine Yugo nalazi se trenutačno u mjestu Portage (američka savezna država Indiana), a prodavatelj traži 25.500 dolara da bi se od njega oprostio. Sudeći prema tome da je oglas aktivan negdje još od sredine veljače, čini se kako interesa baš i nema, prenosi Autonet.hr.

Uz oglas je objavljen i video Yuga u akciji, kada je o njemu na događaju Good Guys Indy 2014. godine snimljena i TV reportaža.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.